Paikalliset

Vapaaehtoiset etsivät Riinaa viikonloppuna

Toukokuun alussa kadonnutta helsinkiläistä Riina Mäkistä etsitään tulevana lauantaina ja sunnuntaina vapaaehtoisvoimin
Kadonneen Etsintäkoirat ry organisoi tulevana viikonloppuna, 22.-23. etsinnät kadonneen Riina Mäkisen löytämiseksi kello 10-17. Etsijät tapaavat Vanhakylän Tokmannin luona, Heskerintie 17. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen kehe-loviisa@luukku.com ja varustautumaan metsäretken mukaisesti. – Alueita ei ole vielä saatu lyötyä kokonaan lukkoon, koska alueet riippuvat kovasti siitä, kuinka paljon hälytystiimin ulkopuolisia ihmisiä saadaan mukaan, kertoo Elisa Parmanen.

Tehoa etsintöihin

Järjestöläisille viikonlopun etsinnät ovat niin sanottu etsintäharjoitus, jossa otetaan käyttöön uudenlaisia toimintamalleja. Tarkoituksena on kehittää toimivia yhteistyömalleja paikallisten ihmisten kanssa sekä parantaa tiedonkulkua kadonneen henkilön etsinnöissä. Etsinnöillä yritetään myös parantaa järjestön valmiuksia ja reagointinopeutta, joilla vastataan läheisten tarpeisiin. – Haluamme koota etsintäryhmiä nopeasti ja tehokkaasti, jotta etsintöihin käytettävä aika lyhenee läheisten näkökulmasta, Parmanen selventää, lisäten, että paikallisilla on paljon hiljaista tietoa ja maastotuntemusta.

Tukeva läheisille

Etsijäkoirien etsinnät eivät korvaa viranomaisetsintöjä, vaan tukevat niitä. Etsintöjen tiedot luovutetaan eteenpäin  viranomaisille. – Etsintöjen pitkittyessä viranomaisilla tulee vastaan se piste, että he joutuvat miettimään, kannattaako kadonnutta vielä etsiä ja mistä. Meillä puolestaan ei ole etsimistä rajoittavia tekijöitä, vaan voimme etsiä niin kauan, että kadonnut löydetään. Vielä kertaakaan ei ole etsintä jäänyt kesken. Helpolla emme anna periksi, Parmanen painottaa. Viimeinen varma havainto Mäkisestä on tehty Loviisan Pernajassa Kuninkaantien ABC:n läheisyydessä 10.–11. toukokuuta. Etsintöihin mukaan pääsee myös ilmoittautumatta etukäteen, mutta Kadonneen Etsijäkoirat toivovat ainakin koirallisten osallistujien ilmoittautuvan etukäteen. – Koirat vaikuttavat ryhmäjakoihin, jotka teemme huolella ennakkoon, ettei mene rähinäksi, Parmanen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat