Paikalliset

Vanha toive nousi pintaan, kun kaupunki kysyi hyvinvointikeskuksesta

Toive. Uima-allas tai uimahalli on loviisalaisten vanha toive. Nyt se sai jälleen eniten kannatusta, kun kaupunki järjesti kyselyn Loviisanlahden itärannalle suunnitellusta hyvinvointikeskuksesta. Kuva Niklas Tallqvist

Loviisanlahden itärannalle suunnitellusta hyvinvointikeskuksesta järjestetty kysely herätti paljon kiinnostusta. Kaupungin järjestämään kyselyyn saatiin peräti 665 vastausta.
LOVIISA. Yleisön pyynnöstä vastausaikaa oli jatkettu kesäkuun loppuun saakka. Tarkkaa analyysiä vastauksista ei ole vielä tehty, mutta tietyt toiveet nousevat esiin. Tulevista toiminnoista kysyttäessä kärkeen kipusi melko lailla yllätyksetön toive palvelusta, joka kaupungista puuttuu. Eniten suunniteltuun hyvinvointikeskukseen toivottiin uima-allasta. Kakkosena tuli maauimala, kun kysyttiin sitä, mitä palveluja tai tiloja rakennukseen haluttaisiin. Vaihtoehtoja oli yhteensä 23 ja lisäksi sai esittää avoimen toiveen. Kaavasuunnittelija Tiina Hahl kertoo, että kolmanneksi eniten kannatusta sai liikuntahalli kahvila- ja ravintolatiloineen. Myös hyvinvointikeskuksen lisätoiminnoista kysyttiin. Vaihtoehtoja oli yhdeksän sekä lisäksi yksi avoin vaihtoehto. Ykkössijalle kipusi leikkialue. Seuraavaksi eniten kannatusta sai kevyen liikenteen sillan rakentaminen Loviisanlahden yli. Kolmanneksi eniten kannatusta sai picnic-alue, jossa olisi myös grillipaikka. – Vastauksia on tarkoitus tarkastella myöhemmin, kun selvitys etenee, Hahl sanoo. Lisäksi hyvinvointikeskukseen keskitettävien palvelujen synergiaetuja tutkitaan hänen mukaansa myöhemmin lisää, mikäli hanke lähtee toteutumaan.

Osa messualueen kaavoitusta

Vuoden 2023 asuntomessualueen, Kuningattarenrannan, kaavoituksen yhteydessä tutkitaan mahdollisuutta sijoittaa useita erilaisia toimintoja hyvinvointikeskukseen suunnittelualueen pohjoisosaan. Kyselyllä kerättiin tulevien käyttäjien ideoita ja ajatuksia siitä, mitä toimintoja ja palveluita keskukseen voitaisiin sijoittaa. Vastaukset olivat nimettömiä. Vastaukset kysymyksiin annettiin asteikolla 1–5. Esimerkiksi uima-allas sai keskiarvon 4,05 ja maauimala 3,64.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat