Paikalliset

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Seurahuoneen hankesuunnitelman

Valtuuston kokous. Seurahuoneen hankesuunnitelma hyväksyttiin äänin 27-8 . Kuvakaappaus livelähetyksestä.

Tarvittiin kaksi äänestystä, ennen kuin Seurahuoneen hankesuunnitelman kohtalo ratkesi kaupunginvaltuustossa.
LOVIISA Kaupunginvaltuusto käsitteli Seurahuoneen rakennuksen hankesuunnitelmaa keskiviikkoiltana. Käsittelyn aluksi valtuusto äänesti hankesuunnitelman palauttamisesta uudelleen valmisteluun. Asian käsittely jatkui äänin 24–10, 1 tyhjä. Korjausten kustannusarvio on tämän vuoden osalta 694 000 euroa. Kaupungin budjetissa hankkeelle on varattu 700 000 euroa. Lisäksi kaupunginhallitus oli esittänyt, että kellarin korjaustoimiin varataan ensi vuoden budjetissa 300 000 euroa. Keskustan Kari Hagfors esitti, että kellarin korjaukseen osoitettaisiin jo nyt 300 000 euroa. Äänestyksessä Hagforsia kannattivat  Veli-Matti Mettinen (sit.), Katja Pekkola (kesk.), Ralf Sjödahl (r.), Kalevi Lappalainen (sd.), Satu Hämäläinen (sd.), Antti Väkevä (sit.) ja Timo Noroviita (vihr.) Näin äänin 27–8 pohjaesitys voitti, eli hankesuunnitelma hyväksyttiin.

Seminaari- ja juhlatilaksi

Loviisan kaupunki kunnostaa Seurahuoneen kiinteistön seminaari- ja juhlatilaksi. Tarkoitus on myös vuokrata osa tiloista yrityksille näyttely- ja työtiloiksi. Ensin käyttöön otetaan ensimmäinen kerros.
700 000 eurolla tehdään pohjatyöt valmistus- tai jakelukeittiölle, kunnostetaan sisäpintoja ja korjataan juhlasalin ikkunat. Suuri osa vesijohdoista ja osa talotekniikasta uusitaan.
Taloa vaivanneiden sisäilmaongelmien riskejä eliminoidaan muun muassa kellarikerroksen ilmanvaihdon muutoksilla. Näin pienennetään riskiä, että kellarin sisäilmaa kulkeutuu ensimmäiseen kerrokseen.
Noin 50 neliötä talon läntisen pään aluslattiasta uudistetaan ja pihanpuoleista viemäröintiä parannetaan. Myös pääsisäänkäynnin portaikon yläpuolinen kattorakenne korjataan ja aiemmista vuodoista vaurioituneet osat vaihdetaan.
Kustannuksiin eivät sisälly muun muassa keittiölaitteet, huonekalut, AV-tekniikka, pimennysverhot, palohälyttimien ja poistumistievalaistuksen uusiminen tai salien ilmastoinnin parantaminen.
Hankesuunnitelman mukaiset kustannukset (euroa):
 • suunnittelu ja valvonta 50 000
 • rakennustekniset työt 271 000
 • LVI 168 000
 • sähkö 155 000
 • ennakoimattomien töiden varaus 50 000
 • Yhteensä 694 000 euroa.
Tulevina vuosina rakennuksen kunnostusta jatketaan, ja siihen varataan määrärahat myös vuosien 2020–2021 talousarvioihin. Talon kellarikerroksen korjaaminen maksaa arvion mukaan vähintään 300 000 euroa, eikä se mahdu tämän vuoden hankkeeseen.
Hankkeen aikataulu (2019):
 • maaliskuu: hankesuunnitelman hyväksyminen
 • huhtikuu: suunnitelmat valmiina
 • toukokuu: tarjouspyynnöt ja urakoitsijoiden valinnat
 • kesä-lokakuu: rakentaminen
 • marraskuu: valmis
  Lue lisää Loviisan Sanomista 21.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat