Paikalliset

Valkon valli maisemointia vaille valmis

Valkon sataman ja Eestinkolmion asuinalueen välille Svenäsintien päälle rakennettu kiistelty meluvalli on maisemointia vaille valmis.
VALKO Loviisan Satama Oy:n toimitusjohtajan Tiina Vepsäläisen mukaan vallin pituutta tai korkeutta ei enää ole tarkoitus kasvattaa, vaan alkuvuonna ja säiden salliessa vallin päälle asennetaan maisemointia varten multakerros sekä pensaita.

Rakennusjätteitä on poistettu vallista

- Vallia ei ole tarkoitus laajentaa ainakaan tässä vaiheessa eikä asutuksen ja sataman välillä olevaa puustoa kaataa, kertoi Vepsäläinen eilen. Tiina Vepsäläisen mukaan meluvallista on poistettu maa-aineksen mukana tulleita rakennusjätteitä. Vepsäläinen haluaa myös kumota sosiaalisessa mediassa olleet arviot, joiden mukaan valli olisi rakennettu vahingossa Vårdön puhdistamolle kulkevan jätevesiviemärin päälle.

Jätevesiputki ei jäänyt vallin alle

- Jätevesiviemäri kulkee Svenäsintien suuntaisesti suurin piirtein sataman aidan kohdalla eli valli ei ole viemäriputken päällä, Vepsäläinen kertoi. Alueen kaavassa satamalle on varattu alueita myös Svenäsintien länsipuolelta. Vepsäläisen mukaan niiden käyttöönotto ei tällä hetkellä ole ajankohtaista. - Tottakai toivomme, että sataman liiketoiminta kehittyy jatkossa niin, että aluetta laajennetaan jossain vaiheessa myös Svenäsintien toiselle puolelle, mutta tällä hetkellä se ei ole ajankohtaista, totesi Vepsäläinen.
Se on siinä. Svenäsintielle rakennettu valli ei sijaitse Vårdöhön kulkevan jätevesiputken päällä. Kuva: Arto Henriksson.

Suunnitelma meluvallista, ja korvaavasta kevyen liikenteen reitistä Svenäsintien länsipuolella.

Loviisan satamalla on aluevaraus laajennukselle Svenäsintien länsipuolelle. Kuva: Loviisan satama.

Linkki: LS pääkirjoitus 6.12.2018 "Svenäsintielle outo kumpu". Linkki: LS:n Facebook-ryhmässä melukummusta keskustellaan vilkkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat