Paikalliset

Valkon uimaranta saa uuden laiturin

Uimaan. Valkossa asuva yrittäjä Tomas Holmström kyllästyi nykyisen laiturin ympärillä kiehuvaan keskusteluun. Uusi, turvallinen laituri saadaan näillä näkymin ensi viikon loppupuolella. Kuva: Eija Kosonen

Paljon parjattu Valkon uimarannan laituri väistyy ja tilalle tulee uusi, 21 -metrinen uimalaituri. Laituri on kahden yrityksen lahjoitus oman kylän ja miksei naapurikylienkin uimahaluisille lapsille.
VALKO Valkon nykyinen, muutama viikko sitten paikoilleen pantu laituri on herättänyt kummastusta etenkin sosiaalisessa mediassa. Lyhyt, kiikkerä ja varsin turvattoman oloinen viritys on ollut kyläläisille pettymys. – Laituri ei oikein sovi lapsille. Turvallisuus on ihan muualla kuin pitäisi. Pelastusrengaskin on rannalla puun oksalla. Asun itse 500 metrin päässä ja ajelen tästä veneellä usein ohi. Katson joka kerta uimarannalle, eikä se hyvältä näytä, koneurakointiyrittäjä Tomas Holmström selvittää. Aikansa tilannetta ihmeteltyään hän päätti tehdä asialle jotain. Holmström piti pikapalaverin yhteistyökumppaninsa AxxA - Tech Oy:n kanssa ja yhdessä yritykset päättivät rakentaa uuden laiturin lahjoituksena, mikäli se Loviisan kaupungille sopii. – Eilen saimme kaupungilta luvan laiturin tekemiseen. Uudesta laiturista tulee 21-metrinen nykyvaatimukset täyttävä uimalaituri. 1,2 metrin levyinen laituri saa suojakaiteet. Laiturin päähän tehdään 3 x 6 -metrin suuruinen leveä osa. Sinne tulee myös uimaportaat. – Leveän osan päässä vettä on noin 1,5 metriä. Pohja on pehmeää mutaa, eikä kiviä pitäisi olla, Holmström toteaa. Laituri rakennetaan rannassa olevien kahden ison kiven välistä. Tällöin yksi, nyt vaarallisesti näkyvissä oleva iso kivi saadaan piiloon laiturin alle. Julkisuudessa on aika ajoin puhuttu veneiden aiheuttamasta vaarasta uimareille. Suosittu veneväylä kulkee melko lähellä. – Laitamme laiturin päähän puomit, jotta uimaranta erottuu. Holmström on koonnut 3-4 hengen laituriporukan, joka hoitaa rakentamisen oman työnsä ohella ”yön tunneilla”. – Räätälöimme laiturin omalla pajalla Troolisatamassa. Yritämme aloitella tällä viikolla ja paikoillaan laiturin pitäisi olla ensi viikon loppupuolella. Sitä, miten paljon lahjoituslaituri tuo kustannuksia Holmströmille ja AxxA- Tech Oy:lle, Holmström ei halua kertoa. – Sitä tietoa emme anna julkisuuteen. Kun laituri on valmis, se saa uuden omistajan. – Laituri lahjoitetaan joko kaupungille tai Valkon kyläyhdistykselle. Emme ole vielä päättäneet kummalle, Holmström toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat