Paikalliset

Vaikuttamiskanava taskuun ja taulutietokoneeseen

Näppärä. Uusi mobiilisovellus on helppolukuinen.

Loviisan kaupungin mobiilisovelluksen kautta kerättyä tietoa käytetään avuksi kehitettäessä kaupungin palveluita, toimintaa tai esimerkiksi asuinalueita.
LOVIISA Loviisan kaupunki julkisti tänään mobiilisovelluksen, jonka avulla jokainen kuntalainen pääsee halutessaan vaikuttamaan ja kertomaan mielipiteensä kaupungin palveluista ja toiminnasta. Sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-älypuhelimiin ja -tabletteihin kunkin käyttöjärjestelmän sovelluskaupasta. Sovellus löytyy nimellä Morjens Loviisa - Lovisa. Windows-laitteille tukea ei ole, koska sen käyttäjämäärät ovat vähäisiä tätä nykyä. Kaupungille räätälöity kokonaisuus on maksanut  5 000 euroa. Sen lisäksi hallinnoinnista maksetaan 400 euron kuukausimaksu Future Dialog Oy:lle. Kyseessä on kotimainen startup-yritys, joka on erikoistunut erilaisten yhteisöjen mobiiliin osallistamiseen. – Osallistaminen on otettu mukaan uuteen kuntalakiin. Se sanoo, että kaikilla kuntalaisilla ja palvelujen käyttäjillä pitää olla mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa, hallintojohtaja Kristina Lönnfors perustelee.

Sovellus on yksi vaikuttamiskanava lisää nettikyselyiden ja infotilaisuuksien joukkoon. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja sitä selatessa sieltä löytyy monivalintakysymyksiä, avoimia kysymyksiä, pieniä tietopaketteja ajankohtaisista aiheista sekä syöte, johon päivittyvät Loviisan kaupungin verkkopalvelussa julkaistavat tiedotteet.

– Toivotaan, että meidät otetaan hyvin vastaan, Lönnfors sanoo. Isoja tavoitteita käyttäjämääristä ei ole asetettu, mutta mitä useampi ryhtyy sitä käyttämään, niin sitä parempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat