Paikalliset

Uudet opasteet ruukissa

Valmiina. Uudet opasteet odottivat viime viikonloppuna täytettä. Kuvassa matkailusihteeri Lilian Järvinen. Opasteita ihastelemassa kävivät myös alueella toimivat yrittäjät Kristiina Lönnberg ja Jouko Niemi. Kuva: Mika Mykkänen

Strömforsin ruukin palvelut löytyvät nyt selkeästi esitettynä yhdestä paikasta.
STRÖMFORSIN RUUKKI Matkailija löytää Strömforsin ruukin palvelut jatkossa helposti yhdestä paikasta ja lähes yhdellä silmäyksellä. Alueen opasteet on uusittu loppukesän mittaan. Näyttävät opasteet sijaitsevat näkyvillä paikoilla. Loviisan kaupungin matkailusihteeri Lilian Järvinen kertoo, että uudet opasteet on rakennettu kahteen paikkaan alueen molempiin päihin. Ensimmäinen opaste sijaitsee alueen sisääntulossa ja toinen entisen tehtaan puoleisessa päässä isolla parkkialueella. – Alueen markkinoinnissa uudet opasteet ovat tämän kesän isoin juttu. Isojen opasteiden lisäksi Tallinmäen risteyksessä on uusi pikkuopaste, joka täydentää isoja opastauluja.

Aloite yrittäjiltä

Lilian Järvinen kertoo, että aloite opasteiden uusimiseen tuli alueen yrittäjiltä. – Olemme tehneet tämän uudistustyön yhdessä alueen yrittäjien ja Vireä Strömfors ry:n kanssa. Uudessa opastaulussa on myös varattu erillinen tila yrittäjien omalle mainonnalle. – Paikkoihin voi laittaa tietoa vaikka päivittäin tai sitten tehdä koko kesää koskevan mainoksen. Uusien opasteiden myötä alueen jokainen rakennus on saanut oman numeronsa ja pohjakartta on uusittu. Lisäksi liikennejärjestelyjä on mietitty alueella ja pyritty järkevöittämään parkkeerausta. Tavoitteena on, että vieraat jättäisivät autonsa ensisijaisesti isolle parkkialueelle (tehtaan vanha parkkialue). Järvinen kertoo, että alapajan edustan parkkialue haluttaisiin jatkossa pyhittää esimerkiksi kirkkovieraille. Myös alueen valaistusta tullaan parantamaan lähiaikoina. Uudet opasteet ovat jämerät ja ne sopivat mainiosti ruukin idylliin. Järvinen kertoo, että suunnittelusta on vastannut loviisalainen PK-Mainosstudio ky. Rakentaminen on tehty niin ikään paikallisin voimin. Pystyttämisestä on vastannut Rakennus Puumalainen. – Opasteiden rakentaminen käynnistyi juhannuksen jälkeen.

Hyvä kesä

Lilian Järvinen arvioi, että kulunut kesä on ollut loviisalaisittain matkailullisesti hyvä, vaikka säidenhaltijat eivät ole hellineet. – Ainakin keskustassa pääsemme samoihin lukuihin kuin viime kesänä. – Olemme myös onnistuneet saamaa lapsiperheitä liikkeelle. Matkailun kehittämistä tehdään koko ajan ja uusia ajatuksia on vireillä. Ruukin osalta suunnitellaan parhaillaan tienvarsiopastuksia moottoritien varteen, jotta entistä useampi löytäisi yhden Loviisan kesähelmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat