Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niko Oksanen hallitsi Kevätkaatoja – kilpailu nosti myös esiin varsinaisen tulevaisuuden lupauksen

Kouvolan All Starsin pelaaja vei nimiinsä loputkin Loviisan ennätykset.

Keilailu

Kouvolan All Starsin (AS) Niko Oksanen on hiljattain noussut kärkeen koko maan keilaajien joukossa keskiarvotilastossa. Se ei ole ihme, kun katsotaan hänen suorituksiaan Loviisan Keilaajien järjestämien Kevätkaatojen alkukilpailussa ja kiirastorstaina kilpaillussa loppukilpailussa.

Alkukilpailussa Oksanen kävi viemässä nimiinsä kaikki loputkin Loviisan keilahallin ennätykset yhdestä kuuteen sarjaan, tosin yhden sarjan ennätys jaettuna kolmen muun kanssa. Oksanen heitti Suomen Keilailuliiton tilaston mukaan ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen Suomessa kaksi täydellistä 300-sarjaa alkuun, ja jatkoi lopunkin kovaan tahtiin.

Lopputuloksena alkukilpailun kärkitulos 1 567 pistettä, eli 261 pisteen keskiarvo! Mainittakoon, että hänen parinaan heitti naisten hallitseva Suomen mestari Essi Pakarinen (AS), joka sai tulokseksi 1 546.

Pariskunnan yhteistulos siis 3 113 pistettä – olisikohan se ainakin Suomen ennätys? Myös loviisalainen Vantaan BC Storyä edustava Antti Tukiainen ylitti 250 pisteen keskiarvon alkukilpailussa (1509)

Loppukilpailuun selvisi kuusi keilaajaa Kouvolasta ja Loviisasta sekä yksi Lahdesta, Vantaalta ja Tuusulasta. Heistä vahvimmin aloittivat Oksanen (267), Tukiainen (231) sekä finaalin nuorin osallistuja, 18-vuotias Kouvolan PB:n Jonatan Kossila (224). Kilpailun kärjessä oli kuitenkin suurimmat tasoitukset saanut Pasi Omenainen (KosBo, Kuusankoski).

Kahden seuraavan sarjan aikana kunnostautuivat erityisesti kilpailun vanhin osallistuja, Niken Timo Rauha (265), Oksanen (245 ja 257) sekä Tukiainen (255).

Tässä vaiheessa kärkikaksikkona oli Kossila ja Rauha, joilla ikäeroa on hurjat 59 vuotta! 230 pisteen ylityksen tekivät myös Futuran Tapio Virkilä (234), lahtelainen Valtin Alex Rämänen (234) sekä AS:n Jari Taina (233).

Neljännen sarjan puolen välin jälkeen näytti, että kolme keilaajaa tavoittelee vahvasti 300 pisteen sarjaa. Kaikille kuitenkin tuli vähintään yksi paikko väliin, sarjat Rämänen 279, Tukiainen 267 ja Oksanen 263.

Ratojen kuivuminen ja öljyn siirtyminen pallojen mukana lienee vaikuttanut niin, että olosuhteet muuttuivat haastavimmiksi. Kahdessa viimeisessä sarjassa ei enää tehty yhtä hurjia tuloksia kuin alkusarjoissa. Viidennessä 230 pisteen yli pääsivät Oksanen (246), Loviisan Leka-86:n Jarkko Silfvast (234) ja Pakarinen (234). Kärjessä tässä vaiheessa Oksanen, Tukiainen ja Kossila.

Kuudennessa sarjassa monien keilaajien tulos putosi paljon. Parhaan sarjan 245 teki Pakarinen, joka lopultakin pääsi eroon vasurikeilaajien peikosta, jatkuvasti jäävästä yksinäisestä seiskakeilasta. Hänen sijoituksensa nousi kuudenneksi.

Rämänen teki 244, jolla nousi Rauhan ohi neljänneksi. Myös kärkikolmikossa tapahtui paikanvaihto, kun Kossila sarjalla 232 nousi Tukiaisen ohi. Oksasen 239 varmisti selkeän voiton ja taas 1500 pisteen ylityksen, keskiarvo 253!

Kilpailu nosti esiin varsinaisen tulevaisuuden lupauksen. Nuori Kossila saavutti kakkospaikan elämänsä ensimmäisessä finaalissa! Hän on sangen tuore keilaaja, sillä ura alkoi peruskurssilta puolitoista vuotta sitten. Tätä tahtia ovat edessä suuret edustustehtävät ja paljon menestystä.