Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Remi Lindholm oli 55:s miesten 15 kilometrillä – Niskasen sisarukset räjäytti potin

Loviisalaislähtöinen, 23-vuotias, Imatran Urheilijoita edustava Remi Lindholm sivakoi Tour de Ski -kiertueen miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun Tour de Skin toisena kilpailupäivänä 55:s. Iivo ja Kerttu Niskanen olivat sen sijaan iskussa. Räntäsohjoisessa Lenzerheiden hiihtokeskuksessa Sveitsissä toi täysosuman suomalaiselle hiihdolle, ja etenkin sen supersisarusparille. Kerttu Niskasen loistovoitto Tour de Ski -kiertueen kympin perinteisellä sai alle pari tuntia myöhemmin seurakseen velipoika Iivo Niskasen juhlat 15 kilometrin perinteisellä.

Suomen muista miehistä Perttu Hyvärinen oli 36., Remi Lindholm 55., Lauri Vuorinen 57. ja Ville Ahonen 63. Arsi Ruuskanen diskattiin. Lindholm oli kuitenkin Suomen mieshiihtäjistä kolmanneksi nopein kovassa joukossa. Tour de Ski -kiertueen avauspäivän sprintissä. Lindholmin sijoitus oli lopulta 70:s. Tästä onkin hyvä jatkaa Tour de Ski -kiertuetta.

Kerttu Niskanen nousi upealla toisella puolikkaalla voittoon, Iivo Niskanen puolestaan hallitsi bravuurimatkaansa alusta loppuun. Venäläishirmu Aleksandr Bolshunov jäi lopulta 19,3 sekunnin päähän, ja norjalaiset Pål Golberg 25,2 sekuntia ja Johannes Hösflot Kläbo 34,3 sekuntia.

– Alussa yritin pitää tasaista vauhtia, mutta itse asiassa lähdin liian kovaa. Mutta hyvä kisa loppuun asti, ja aika hyvä ero muihin jätkiin, Iivo Niskanen sanaili tyytyväisenä voittajahaastattelussa.

Kysymykseen siitä, mitä Niskaset oikein aamiaiseksi olivatkaan syöneet, tuli myhäilevä vastaus.

– Itse asiassa vähän hermostutti, kun huomasin siskon voittavan, Iivo Niskanen naurahti.

Uskomaton päivä perheellemme

– Uskomaton päivä perheellemme.

Iivo Niskaselle voitto oli uran seitsemäs maailmancupissa. Kaikki voitot ovat tulleet 15 kilometrin perinteisellä, niistä edellinen Rukalta marraskuun lopussa. Tourin kokonaistilanteessa Iivo Niskanen on kolmantena, eroa kärkimies Kläboon on 37,5 sekuntia ja Golbergiin 22,3 sekuntia. Kerttu Niskanen johtaa naisten Touria 29 sekunnin erolla USA:n Jessie Digginsiin. Tour de Ski jatkuu yhden välipäivän jälkeen perjantaina Obertsdorfissa vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuilla. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa alkaa kello 14.25. Tour de Ski 2021–22 järjestetään tällä kertaa Sveitsissä, Saksassa ja Italiassa. Kilpailut käynnistyivät 28.12. Sveitsin Lenzerheidesta, jatkuvat Saksan Oberstdrofissa ja päättyvät Italian Val di Fiemmeen, jossa kiertueen voittajat ratkaistaan legendaarisessa Alpe Cermisin loppunousussa. Remi Lindholm, Ville Ahonen ja Arsi Ruuskanen ovat Tour de Ski -kiertueen ensikertalaisia.