Loviisan Leevi Hultman liipaisi ampumakisojen kotivoittoon

Loviisan Ampumaseura järjesti sunnuntaina Liikuntahallissa Etelä-Suomen alueen mestaruuskilpailut ilmakiväärin ja pistoolin lajeissa. Seuran Leevi Hultman voitti jo kolmannen kerran aluemestaruuden. Hänen lajinaan oli ilmakivääri ja sarjana 14-vuotiaat, jotka ampuvat tuelta.

Tulostaso ei noussut hyvälle kansalliselle tasolle, mutta muutamia jännittäviä kilpailuja käytiin. Kisojen parhaan tuloksen laukoi Vihdin Ampujien Tuulevi Suomus. Hän teki N20-sarjan uudeksi alue-ennätykseksi ilmakiväärillä 615,5 pistettä.

Tasaväkisin oli 50-vuotiaiden miesten ilmapistoolin kisa. Siinä kärkikolmikolla oli sama tulos 355 pistettä. Napakymppiensä (5) ansiosta mestari oli Jaakko Riioli Espoosta. Mika Irla Porkkalan Ampujista ja Loviisan Ampumaseuran Markku Kumin olivat osuneet vain yhteen napakymppiin. Heidän järjestyksensä ratkaisi viimeisten sarjojen tulokset. Niiden perusteella Irla sijoittui toiseksi ja Kumin kolmanneksi.

Kilpailun johtajana toimi tuttuun tapaan Pentti Kärnä – seuran pitkäaikainen sihteeri ja nykyään yksi nuorten ohjaajista. Häntä ilahdutti se, että seuran omia nuoria oli mukana kolme lupausta.

-–  Esma Viitanen kilpaili ensimmäistä kertaa. Häntä saattoi vähän jännittää, mutta mukavasti hän osui ja sijoittui toiseksi N16-vuotiaiden sarjassa tuloksella 321,4 pistettä. Henrico Wiberg kilpailee M16-vuotiaissa. Hän on osallistunut jo muutamaan kilpailuun ja tulokset paranevat hyvää vauhtia. Nyt hän sijoittui kolmanneksi tuloksella 362,6 pistettä.

– Nuoristamme nuorin, Leevi Hultman on kilpaillut jo muutaman vuoden ajan ja voitti jo kolmannen kerran tuelta ampuvien kilvan. Nyt hän osallistui 14-vuotiaiden sarjaan, Kärnä selvitti.

Ikämiessarjoissa seuraa edusti tuttu pistoolilajien kolmikko. Markku Kumin oli 50-vuotiaissa kolmas (355). Bertel Tikander liipaisi 70-vuotiaissa seitsemänneksi (331) ja Pentti Kärnä oli 80-vuotiaiden sarjassa toinen (320).

Ampumaseuralla on Urheilupaviljongilla 5-paikkainen ilma-aserata ja se on tarjonnut erityisesti nuorille mahdollisuuden kokeilla ampumaurheilua omana harrastuksenaan.

Loviisan Ampumaseuran kisakoneisto selviytyi jälleen hyvin saamastaan luottamuksesta Etelä-Suomen alueen ilma-aseiden mestaruuskilpailun järjestäjänä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut