Salibandy | Vielä kerran! – Julle Sumén tekee paluun Torin edustusjoukkueeseen

”Terveisiä kaikille loviisalaisille, että hallilla nähdään.”

Julle Sumén palaa vielä kerran salibandykentille ja haluaa tehdä sen nimenomaan Loviisan Torissa. Lappeenranta kuvailee itseään hyväntuulisena kaupunkina ja Julle on kuin sen ruumiillistuma. Hän asuu edelleen kotikaupungissaan yhdessä vaimonsa ja 1,5 vuotta vanhan poikansa kanssa.

Jullen suuri sydän sykkii Loviisalle ja loviisalaisille niin syvästi, että siitä muodostui toinen koti ja jopa muutto oli lähellä. Ensimmäisen kerran Julle nähtiin Loviisan Torissa 2016.

– Kyllä sitä silloin ihmeteltiin, että kuka hullu ajaa Lappeenrannasta Loviisaan salibandya pelaamaan? nauraa Julle ja jatkaa:

– Ja tämä yks hullu ajoi kolme vuotta!

Ensimmäiset treenit Loviisan Torissa aikoinaan mietityttivät.

– Olen 1986 syntynyt kuten Jonas Hällforskin. Pelasimme kymmenen vuotta vastakkain juniorivuosina ja tuntui kuin molemmilla olisi ollut targetit selässä. Välillemme syntyi melkoinen jännite, voi melkein puhua viha-suhteesta.

Loviisassa yhteisöllisyys on se juttu.

– Mietin kyllä, että saa nähdä miten tässä käy, mutta se oli minuutti ja kuin nappia painamalla kaikki oli jäänyt taakse ja nyt ollaan todella hyvät ystävät ja pidetty yhteyttä!

Pelivuodet perivät myös veronsa.

– Jo Torissa ollessani molemmat polvet leikattiin peräkkäisinä vuosina. Torin jälkeen en vuoteen koskenut mailaan. Kuntoutin polvia ja kun huomasin, että nämähän kestääkin niin hiljalleen aloin pelatakin. Taustalla oli koko ajan muhinut, että Loviisaan vielä kerran ja kun kuulin, että kaverini Andy ( Andreas Hietala) jatkaa, niin se antoi sen viimeisen kipinän.

Julle on erinomainen pukukoppipelaaja ja ilmapiirin luoja.

– Torilla on nuoriakin pelaajia ja koen, että etenkin henkiselle puolelle minulla on annettavaa.

Loviisan Torin yhteisöllisyys on Jullen mielestä ainutlaatuista.

– Olen pelannut monessa paikassa ja ulkomaillakin, mutta Loviisassa yhteisöllisyys on se juttu. On se katsoja, huoltaja, pelaaja, valmentaja, sponsori, johtoa tai kuka vaan, niin jokaisella on oma roolinsa, mutta silti teemme yhdessä. Yhdessä tekeminen saa kaikki viihtymään, Julle pohtii.

Lopuksi Julle haluaa kiittää ja lähettää terveisiä.

– Ensinnäkin iso kiitos vaimolle, joka mahdollistaa tämän kaiken. Ilman häntä tämä ei onnistuisi.

– Terveisiä kaikille loviisalaisille, että hallilla nähdään ja erikoisterveiset Jonakselle, että pappakerhossa olisi vielä tilaa, sanoo Julle pilke silmäkulmassaan.

Loviisan Tor pelaa lauantaina 25.9 kauden ensimmäisen Suomisarjan kotiottelunsa Loviisan liikuntahallissa, kun vastaan tulee Happee Steamers Jyväskylästä. Ottelu alkaa kello 15.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut