Suomen johtava raviääni Lauri Hyvönen nauttii ohjastamisesta – aiemmin se ei onnistunut allergian vuoksi

Raviurheilu: Ensimmäisen lähdön haasteajoon oli kutsuttu ohjastajiksi ravialan eri toimijoita.

37-vuotias Lauri Hyvönen on Suomen johtavan raviääni. Ensimmäiset ravinsa hän selosti 15-vuotiaana vuonna 1999 Liperin jääraveissa. Nyt miehen ääni on kaikille ravi-ihmisille tuttu. Hyvönen on selostanut, haastatellut, antanut vihjeitä, toiminut kommentaattorina, juontanut ja isännöinyt raveja. Vuoden 2015 Ravigaalassa hän sai Vuoden raviteko -palkinnon kotiratansa Joensuun Kuninkuusravien onnistumiseksi tekemästään työstään.

Nyt Hyvönen ottaa ensiaskeliaan myös raviohjastajana. Hän suoritti raviajoluvan keväällä, ja toimi ohjastajana ensimmäisen kerran Kajaanissa 21. toukokuuta, lämminverisellä Alladin Brolla, ollen lähdössä kolmas. Aiemmin raviääni ei ole voinut toimia hevosten kanssa käytännössä allergiansa vuoksi, mutta aikuisiällä allergia on helpottanut, ja se on samalla mahdollistanut uuden aluevaltauksen. Hyvösen vanhemmat veljet, Asko ja Eljas Hyvönen ovat toimineet ravivalmentajina. Asko ammattivalmentajana. Loviisassa Hyvönen oli uransa kolmannessa lähdössä mukana Wille Wind hevosellaan, joka ohjastan arvion mukaan, oli ennakkoon joukon kovakuntoisin hevonen. Voittoa ei tosin nyt irronnut, vaan kaksikko oli lopulta lähdön kuudes.

– Hevonen oli hieno ja kiva kaveri, mutta minun olisi pitänyt pystyä herättelemään sitä paremmin, Hyvänen arvioi.

– Nyt se ajatteli, että eihän tässä tarvitse töitä tehdä ollenkaan, ja juosta jolkotteli vain muiden takana.

– Ei puhaltanut yhtään startin jälkeen, joten sille tämä kisa kävi sunnuntaihölkästä.

Haluan saada kokemusta myös tästä käytännön tekemisestä, joten suoritin korttikurssin.

Hyvönen innostui viime kesänä ajamaan omalla hevosellaan harjoitusvetoja kotitallilla. Tämän jälkeen hän on käynyt ajamassa muillakin talleilla ympäri Suomen.

– Haluan saada kokemusta myös tästä käytännön tekemisestä, joten suoritin korttikurssin.

– Nyt takana on kolme lähtöä. Jokaisen startin olen ajanut eri hevosella, ja jokainen kerta on ollut hyvin opettavainen.

– Pyrin ajamaan noin kerran kuussa. Joten ehkä elokuussa taas, jossain, jollain tutulla hevosella.

– Itselläni on osuuksia parista varsasta, mutta tällä hetkellä ei ole kilpahevosta.

– Olisi kiva voittaa joskus lähitulevaisuudessa edes kerran.

– Haasteajo oli kyllä loistoidea Nakelta, ja sai hyvin huomiota. Oli ilo ja kunnia vastata myöntävästi, kun minuakin kysyttiin tähän mukaan.

Lue myös: Listas Hotshot ravasi Janita Antti-Roikon ohjastamana Loviisan kesäravien haasteajon voittoon – isäntäseuran Teemu Keskitalo oli hyvä kakkonen Queasy du point hevosellaan

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut