Listas Hotshot ravasi Janita Antti-Roikon ohjastamana Loviisan kesäravien haasteajon voittoon – isäntäseuran Teemu Keskitalo oli hyvä kakkonen Queasy du point hevosellaan

Raviurheilu: Ensimmäisen lähdön haasteajoon oli kutsuttu ohjastajiksi ravialan eri toimijoita.

Loviisan kolmannet kesäravit keräsivät ennätysmäärän yleisöä paikalle. Radalla nähtiin hyvää suorittamista ja komeita hevosia ohjastajineen. Yksi mielenkiintoisimmista lähdöistä, oli ensimmäisen lähdön haasteajo, johon oli kutsuttu ohjastajiksi ravialan eri toimijoita. Mukana oli edustajat ravivalmentajista, monte ohjastajista, Suomen Hippokselta, ravien äänityöläisistä sekä Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksestä.

Itä-Uudenmaan Oriyhdistystä lähdössä edusti yhdistyksen varapuheenjohtaja Teemu Keskitalo Queasy du point hevosellaan. Yhdistyksen puheenjohtajan, Maria Kaleniuksen piti olla myös mukana, mutta hänelle ei saatu hevosta. Keskitalo ohjasti Queasy du pointin hienosti lähdössä toiseksi, mutta voittoon kiisi monte ohjastajia edustanut Janita Antti-Roiko Listas Hotshot hevosellaan.

– Saimme heti alussa keulapaikka, ja hevonen piti sen varmasti loppuun saakka. Meillä oli kaikki kunnossa koko lähdön ajan, Antti-Roiko iloitsi lähdön jälkeen.

– Mukana oli ihan hyviä hevosia, mutta meillä juoksun kulku onnistui sataprosenttisesti.

– Idea haasteajosta oli hyvä. Aina pitää keksiä kaikkea uutta. Totta kai se piristää tätä lajia, joten lisää vain tällaista.

Idea haasteajosta oli hyvä.

28-vuotiasta Emma Värettä pidetään ravipiireissä yhtenä lupaavimmista nuorista raviohjastajista. Ensimmäisen kerran Väre osallistui raveihin vuonna 2009. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti samana vuonna. Väreellä on vihtiläisellä ravitallillaan 15 omaa hevosta valmennuksessaan. Kaikkiaan hevosia on tallilla yhteensä reilut 30. Tällä kertaa meno ei riittänyt podiumpaikoille saakka. Väreen ja hänen hevosensa, Girls With Curlsin juoksu hylättiin pitkän laukan vuoksi. Haastelähdön idean takana oli Loviisan kesäravien puuhamies Jouko "Nakke" Uutinen, joka hoitaa raveissa muun muassa yhteistyökumppaneiden väliset sopimukset. Väre pitikin lähtöä hyvänä ideana, vaikka menestystä tästä ei tällä kertaa tullutkaan.

– Kaikki uudet ideat ovat tosi hyviä, ja tosi kivaa, että raveihin yritetään aina keksiä jotain uutta, että saadaa lisää viihdykettä yleisöllekin.

– Nakellahan tuntui olevan ensi kesäksikin jo uusia ideoita, Väre naureskeli.

– Itse lähdin tähän lähtöön omalla hevosellani, neljävuotiaalla tammallani.

– Ajattelin, että on varmempaa tekemistä, kun ajaa omalla hevosellaan. Tietää ainakin millä ajaa. Tosin tällä kertaa näin.

Kaikkea uuttahan pitäisi koko ajan keksiä raviurheiluun, että saadaan hommaan lisää mielenkiintoa.

Teemu Keskitalo urakoi kotikisoissaan haasteajon lisäksi neljässä lähdössä. Haasteajon toisen sijan lisäksi, Keskitalo nappasi toisen sijan myös viidennessä lähdössä Wheel Of Life hevosellaan, sekä komean voiton ravien viimeisestä lähdöstä Pastorn hevosellaan.

– Haasteajossa olimme hyviä kakkosia. Kyllä me lopussa haastoimme voittajaa tiukastikin, mutta keulahevosella oli homma hanskassa tällä kertaa, Keskitalo kommentoi.

– Voittajahevonen pääsi suoraviivaisen taktiikkansa ansiosta vetämään porukkaa, ja voitti lopulta aika helposti lähdön.

– Kaikkea uuttahan pitäisi koko ajan keksiä raviurheiluun, että saadaan hommaan lisää mielenkiintoa.

– Moni seuraa Hyvösen Laurin tekemisiä, hänen selostustaustansa vuoksi. Kyllä me saimme hänenkin kauttaan tähän ihan eri tavalla näkyvyyttä. Ja mukana oli muitakin mielenkiintoisia ohjastajia.

– Kyllä nämä ovat hyviä juttua, ja lisää vain tämmöistä. Hyvä, että Nakella on hyviä ideoita, joita voimme yhdessä muokata ja kehittää.

Lue lisää: Suomen johtava raviääni Lauri Hyvönen nauttii ohjastamisesta – aiemmin se ei onnistunut allergian vuoksi

Voittajat

Loviisan Kesäravit 19.7.

1. ponilähtö: Ihmemaan Hulahula / Oona Hänninen 3.14,5.

2. ponilähtö: Anjalan Rosmariini / Lotta Mässeli 2.51,0x.

Koelähtö: Renum Helga / Jarmo Saarela 32,3.

1. lähtö: Listas Hotshot / Janita Antti-Roiko 16,1.

2. lähtö: Embossed Lemon / Antti Teivainen 18,5.

3. lähtö: Ibn Battuta / Malin Kullberg 19,3.

4. lähtö: Ray Record / Antti Teivainen 19,0.

5. lähtö: Whodouthinkuare / Juha Utala 17,2.

6. lähtö: Senikki / Petteri Salonen 30,1.

7. lähtö: Usvattava / Antti Teivainen 28,1.

8. lähtö: Super Topaz / Hannu Korpi 18,2.

9. lähtö: Shadow Pro McQueen / Jeroen van Craen 18,3.

10. lähtö: Pastorn / Teemu Keskitalo 13,6.

Tarkemmat tulokset ja yksityiskohdat: https://heppa.hippos.fi/mobiili/races/event/2021-07-19/LO/

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut