Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesä ja ravit tulevat taas pitkän talven jälkeen – odotukset tulevan kesän osalta ovat korkealla

Raviurheilu: Loviisan kesäravien ensimmäinen Loviisa-ravit ravataan ensi viikon maanantaina.

Ravikansan kesä alkaa perinteisesti viimeistään siinä vaiheessa, kun Loviisan kesäravit alkaa jälleen. Ensi maanantaina pitkä talvi päättyy, ja odotus palkitaan, kun Loviisan kesäravien ensimmäinen ravi ravataan Loviisan raviradalla.

Loviisan ravirataa ylläpitää, ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys.

– Poikkeuksellisesti varsinainen ravikausi alkaa tänä vuonna kesäkuun puolessa välissä, mutta kauden aloitusta odotetaan vähintään samalla innolla kuin aikaisempinakin vuosina, Itä-Uudenmaan oriyhdistyksen puheenjohtaja Maria Kalenius toteaa.

– Raveja päästiin jo hiukan fiilistelemään poniravien merkeissä viime sunnuntaina.

– 19.7. raveissa ajetaan haasteajo. Sinne on kutsuttu edustajat monteohjastajilta, keskusjärjestö Hippoksesta, ravivalmentajilta ja raveja pyörittävän Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen hallituksesta.

– 2.8. raveissa on kierroksen kisa, eli ravataan vain 1120 metriä. Näitä kierroksen matkoja ajetaan kaksi lähtöä, lämminverisille ja kylmäverisille.

Ravit ovat parasta paikan päällä.

– Jokaisissa raveissa ajetaan myös ponilähtöjä ennen varsinaisten ravien alkua, joten perheen pienemmillekin on mielenkiintoista seurattavaa kepparijuttujen lisäksi.

Ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän Loviisan torilta. Se kuuluu Suomen Hippoksen rataluokituksessa kesäratoihin, jotka pitävät kilpailuja vain kesäkaudella. Loviisa on yksi Suomen suosituimpia kesäraviratoja, ja siitä käytetään nimitystä ”Kesäratojen kuningatar”. Suomen Hippos palkitsikin radan vuoden kesäratana 2019. Isommista raveista Loviisan kesäravit eroavat myös koollaan.

– Täällä pääsee aidosti lähelle hevosia, Kalenius sanoo.

– Radan alue on vanhaa merenpohjaa, mikä luo raveihin ihan oman efektinsä. Rata siis joustaa. Voit oikeasti tuntea jalkapohjissasi, kun hevoset juoksevat ohi. Maa tutisee.

– Ravit ovat parasta paikan päällä. Meillä on taas tulossa kesän aikana paljon mielenkiintoisia raviemme aikana.

Loviisan kesäravit vaatii onnistuakseen paljon vapaaehtoisia. Loviisan raviradalla onkin huhkittu jälleen joka lauantai huhtikuusta saakka, ja vielä nyt lauantaina, Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen uutterat vapaaehtoiset laittavat paikat kuntoon maanantaita varten.

– Koronan vuoksi, emme ole hirveästi mainostaneet talkoitamme, mutta porukkaa on ollut ihan mukavasti, Itä-Uudenmaan oriyhdistyksen sihteeri Jenni Kantanen kertoo.

– Talven jäljiltä on aina siivottavaa, korjattavaa, kunnostettavaa ja paikkojen laittamista ravikuntoon.

– Iso kiitos kaikille talkoolaisille, jotka mahdollistavat, että Loviisassa ravataan jälleen. Suurin osa töistä, mitä ravimme vaativat, tehdään talkootyönä.

–  Tervetuloa raveihin uudet sekä vanhat ravikävijät. Raveissa pääsee jännittämään totoa pelaten, maistelemaan suosittuja muurinpohjalettuja ja muita kahvilan herkkuja, sekä nauttimaan kesäravitunnelmasta ja hienoista hevosista.

– Nyt kun perjantaina tuli uudet koronaohjeistukset ravintoloille, niin se sallii myös meille anniskeluterassin.