Lindholmin perhe tekee epävirallista maastohiihtohistoriaa – perheen äiti, isä ja poika ovat edustaneet lauantain jälkeen kaikki maastohiihdon maailmancupissa Suomea

Maastohiihto: Remi Lindholm valittiin kansallisesta ryhmästä Salpausselän kisoihin, hyvin sujuneiden, alkukauden hiihtojensa ansiosta.

Kun Remi Lindholm ampaisee lauantaina vauhtiin maailmancupin ladulle, kirjoittaa hän samalla epävirallista, suomalaista maastohiihtohistoriaa. Lindholmien perheestä myös äiti Johanna ja isä Glenn ovat edustaneet Suomea maastohiihdon maailmancupissa.

Glenn Lindholm osallistui viisi kertaa 90-luvulla Salpausselän kisojen maailmancupiin.

– Ei minulla kuitenkaan mitään sen ihmeellisempiä muistoja niistä kisoista ole.

– Paras sijoitukseni oli 7. miesten viestissä, Suomen kakkosjoukkueessa. Olen kuitenkin kerran saanut omat sukseni palkintokorokkeelle, kun Myllylän Mika oli toinen, ja hänellä oli omat sukset hukassa, ja hän lainasi minulta samanlaiset Atomicit, Glenn Lindholm naureskelee.

Isä Lindholm on innoissaan, kun maailmancup-perinne jatkuu perheessä Remin kautta.

Onhan se tosi hienoa, että Remikin jatkaa nyt samoja latuja kuin minä ja Johanna.

Glenn Lindholm

– Vaimoni Johanna, Remin äiti, on nuorten maailmanmestari ja edustanut Suomea myös aikuisten hiihdon MM-kisoissa.

– Hänkin on sitä kautta kilpaillut myös Lahdessa, mutta urheilu-ura loppui jo 23-vuotiaana, kun Remi syntyi.

– Onhan se tosi hienoa, että Remikin jatkaa nyt samoja latuja kuin minä ja Johanna.

– Yritin selvitellä olemmeko ensimmäinen perhe, jossa äiti, isä ja poika ovat olleet maailmacupissa, ja kyllä se taitaa niin olla, että olemme nyt ensimmäisiä.

– Voidaan kai sanoa, että olemme aika hiihtävä perhe. Meidän perheestämme kuusi lastammekin on osallistunut myös Hopeasompa -kilpailuun, joka taitaa myös olla ennätys.

Onhan se ainutlaatuista.

Remi Lindholm

Remi Lindholmille perheen saavutus tuli yllätyksenä.

– Onhan se ainutlaatuista. Olen liikkunut nuoresta saakka tosi paljon, ja urheilu on aina kuulunut vahvasti meidän perheeseemme, Remi Lindholm toteaa.

– Kuulin tosiaan vasta nyt ensimmäistä kertaa tästä faktasta.

Myös Ruotsista löytyy 20-vuotias William Poromaa, joka debytoi tällä kaudella maailmancupissa. Ruotsalaisen hiihtäjälupauksen sukujuuret ovat Suomessa, vaikka hän itse on syntynyt Ruotsissa. Hänen isänsä Larry ja Anette Poromaa ovat myös hiihtäneet niin ikään maailmancupia. Tosin myös he molemmat ovat syntyneet Ruotsissa. Larry Poromaa äiti on sen sijaan suomalainen, jota kautta löytyy suomalaiset sukujuuret. 58-vuotias Larry Poromaa hiihti 1980-luvulla Ruotsin maajoukkueessa. Williamin äiti, 51-vuotias Anette Poromaa on hänkin entinen maajoukkuehiihtäjä, joka saavutti viestin MM-pronssia vuonna 1995. Lindholmit ovat kuitenkin tiettävästi ensimmäinen suomalainen perhe, jossa äiti, isä ja lapsi ovat hiihtäneet maailmancupia.

Taustat

Remi Lindholm

Ikä: 22 vuotta.

Kotipaikka: Rovaniemi / Vuokatti.

Ammatti: Maastohiihtäjä.

Seura: IF Minken (kasvattiseura Lovisa Tor).

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Olen urheilussa saavuttanut 13 nuorten SM-mitalia. Kuusi mitalia hiihdosta ja seitsemän juoksusta. Hiihdossa kolme mitaleista ovat kultaisia. Nuorten Olympialaisista, Lillehammerista 2016 hiihdin sijat 7, 7 ja 10.

Lempiruoka: Maksalaatikko.

Lempimusiikki: Metallican, Black Album.

Motto: Jos tekee niin kuin kaikki muut, tulee samanlaiseksi kuin kaikki muut.

Taustat

Glenn Lindholm

Ikä: 49 vuotta.

Ammatti: Maastohiihtovalmentaja ja liikunnanohjaaja (AMK:n valmennuslinja).

Kotipaikka: Kirjoilla Loviisassa, asun omakotitalossa Pernajassa ja vuokralla Sotkamon Vuokatissa.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Parasta elämässäni on viisi lasta ja vaimo. Nautin siitä, että perhekin nauttii monipuolisesti liikunnasta ja urheilusta. Eniten olen oppinut siitä, että olen läpikäynyt kuusi aivoleikkausta ja toipunut aivokasvaimesta. Omia urheilusaavutuksia en enää muistele, mutta olen saanut harjoitella maajoukkueessa ja saavuttanut SM-mitaleita.

Lempiruoka: Kalaruuat, ehdottomasti, olenhan kalastajan poika ja ylpeä siitä.

Lempimusiikki: Raskasta metallia vuosikymmenien takaa.

Motto: Jos teet ja toimit niin kuin kaikki muut, sinusta tulee samanlainen kuin kaikki muut.

Taustat

Johanna Lindholm

Ikä: 47 vuotta.

Ammatti: Terveydenhoitaja, erikoistunut koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Ja suureksi ilokseni saan työskennellä tämän parissa.

Kotipaikka: Loviisa.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Lapset ja lämmin, läheinen suhde heihin ja heidän välillä. Mies on viihtynyt seurassani 31 vuotta. Urheilun ansiosta olen saanut ihania muistoja ja kokemuksia elämässä. Nyt tämä jatkuu lasteni myötä.

Lempiruoka: Kaikkiruokainen, pääasia, että valmistuu nopeasti. Viihdyn paremmin lenkkipolulla kuin keittiössä.

Lempimusiikki: Riippuu mielialasta.

Motto: Yesterday is history. Tomorrow is a mysteri. Today is a gift.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut