Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lindholmin perhe tekee epävirallista maastohiihtohistoriaa – perheen äiti, isä ja poika ovat edustaneet lauantain jälkeen kaikki maastohiihdon maailmancupissa Suomea

Maastohiihto: Remi Lindholm valittiin kansallisesta ryhmästä Salpausselän kisoihin, hyvin sujuneiden, alkukauden hiihtojensa ansiosta.

Kun Remi Lindholm ampaisee lauantaina vauhtiin maailmancupin ladulle, kirjoittaa hän samalla epävirallista, suomalaista maastohiihtohistoriaa. Lindholmien perheestä myös äiti Johanna ja isä Glenn ovat edustaneet Suomea maastohiihdon maailmancupissa.

Glenn Lindholm osallistui viisi kertaa 90-luvulla Salpausselän kisojen maailmancupiin.

– Ei minulla kuitenkaan mitään sen ihmeellisempiä muistoja niistä kisoista ole.

– Paras sijoitukseni oli 7. miesten viestissä, Suomen kakkosjoukkueessa. Olen kuitenkin kerran saanut omat sukseni palkintokorokkeelle, kun Myllylän Mika oli toinen, ja hänellä oli omat sukset hukassa, ja hän lainasi minulta samanlaiset Atomicit, Glenn Lindholm naureskelee.

Isä Lindholm on innoissaan, kun maailmancup-perinne jatkuu perheessä Remin kautta.

Onhan se tosi hienoa, että Remikin jatkaa nyt samoja latuja kuin minä ja Johanna.

Glenn Lindholm

– Vaimoni Johanna, Remin äiti, on nuorten maailmanmestari ja edustanut Suomea myös aikuisten hiihdon MM-kisoissa.

– Hänkin on sitä kautta kilpaillut myös Lahdessa, mutta urheilu-ura loppui jo 23-vuotiaana, kun Remi syntyi.

– Onhan se tosi hienoa, että Remikin jatkaa nyt samoja latuja kuin minä ja Johanna.

– Yritin selvitellä olemmeko ensimmäinen perhe, jossa äiti, isä ja poika ovat olleet maailmacupissa, ja kyllä se taitaa niin olla, että olemme nyt ensimmäisiä.

– Voidaan kai sanoa, että olemme aika hiihtävä perhe. Meidän perheestämme kuusi lastammekin on osallistunut myös Hopeasompa -kilpailuun, joka taitaa myös olla ennätys.

Onhan se ainutlaatuista.

Remi Lindholm

Remi Lindholmille perheen saavutus tuli yllätyksenä.

– Onhan se ainutlaatuista. Olen liikkunut nuoresta saakka tosi paljon, ja urheilu on aina kuulunut vahvasti meidän perheeseemme, Remi Lindholm toteaa.

– Kuulin tosiaan vasta nyt ensimmäistä kertaa tästä faktasta.

Myös Ruotsista löytyy 20-vuotias William Poromaa, joka debytoi tällä kaudella maailmancupissa. Ruotsalaisen hiihtäjälupauksen sukujuuret ovat Suomessa, vaikka hän itse on syntynyt Ruotsissa. Hänen isänsä Larry ja Anette Poromaa ovat myös hiihtäneet niin ikään maailmancupia. Tosin myös he molemmat ovat syntyneet Ruotsissa. Larry Poromaa äiti on sen sijaan suomalainen, jota kautta löytyy suomalaiset sukujuuret. 58-vuotias Larry Poromaa hiihti 1980-luvulla Ruotsin maajoukkueessa. Williamin äiti, 51-vuotias Anette Poromaa on hänkin entinen maajoukkuehiihtäjä, joka saavutti viestin MM-pronssia vuonna 1995. Lindholmit ovat kuitenkin tiettävästi ensimmäinen suomalainen perhe, jossa äiti, isä ja lapsi ovat hiihtäneet maailmancupia.