Remi Lindholm lähtee ilman paineita Salpausselän kisojen maailmancupin ladulle – myös äiti ja isä ovat hiihtäneen maailmancupissa

Maastohiihto: Remi Lindholm valittiin kansallisesta ryhmästä Salpausselän kisoihin, hyvin sujuneiden, alkukauden hiihtojensa ansiosta.

Uusikaarlepyyläistä IF Minkeniä edustava, loviisalaislähtöinen, 22-vuotias Remi Lindholm pääsee testaamaan lauantaina ensimmäistä kertaa elämässään vauhtiaan kansainvälisellä maailmancupin ladulla. Lindholm osallistuu lauantaina miesten yhdistelmähiihtoon.

Lindholm sai tietää viikko sitten, että hänet on nimetty mukaan Lahden Salpausselän kisoihin.

– Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen soitti ja kertoi, että minut on valittu maailmacupin kansalliseen ryhmään Lahteen, Lindholm kertoo.

– Joukkuehan julkistettiin virallisesti maanantaina. Minulla onkin nyt edessäni elämäni isoin kilpailu aikuisten tasolla, ja vielä kotikentällä, joten on kyllä tosi siistiä.

Lahden Salpausselän kisojen miesten yhdistelmähiihdossa sivakoidaan 2 x 15 kilometriä. Ensimmäiset 15 kilometriä mennään perinteisellä hiihtotyylillä, sen jälkeen vaihdetaan suksia, ja jatketaan loput 15 kilometriä vapaan hiihtotyylillä. Matkaan lähdetään yhteislähtönä.

Minulla ei ole mitään paineita kisassa.

Remi Lindholm

– Yhdistelmähiihto on matkana harvinainen, sillä sitä ei Suomessa hiihdetä lähes ikinä, joten sekin tekee kisasta vielä jännittävämmän, Lindholm toteaa.

– Itselläni on tosi hyvät fiilikset tässä vaiheessa. Täällä on hyvät ladut, jotka ovat tarpeeksi raskaat.

– Minullahan ei sinänsä ole mitään paineita kisassa. Aion lähteä heti alusta lähtien täysillä ja katsoa mihin se lopulta riittää. Kisan kaikki 30 parastahan saa maailmancupin pisteitä.

Remi Lindholmin isä, 49-vuotias Glenn Lindholm on myös vahvasti mukana Salpausselän kisoissa. Isä Lindholm toimii naisten joukkueen valmentajana, mutta on myös miesten taustalla mukana. Oman pojan suoritukset kiinnostavat luonnollisesti paljon.

– Menestymispaineet ovat kokeneilla hiihtäjillä, Niskasen sisaruksilla ja Pärmäkoskella, Glenn Lindholm kommentoi.

Remille maailmacupedustus on yksi tärkeä steppi hiihtouralla.

Glenn Lindholm

– Siinä mielessä lauantainkilpailu ei jännitä sen enempää minua, kuin Remiäkään.

– Iivo oli muuten ensimmäistä kertaa mukana Lahdessa 2011, eikä hän silloin päässyt 20 kilometrin yhteislähdössä maaliin asti, kun hänet ajettiin kierroksella kiinni, ja liputettiin sivuun.

– Sieltä hän on kuitenkin noussut maailmanmestariksi ja Olympiavoittajaksi. Miehet hiihtävät nyt 30 kilometriä 2,5 kilometrin ladulla, joten tälläkään kertaa kaikki eivät tule pääsemään maaliin saakka.

Glenn Lindholm odottaa suomalaisilta hiihtäjiltä hyviä tuloksia. Suomen maajoukkuevalmentajan mukaan Iivo ja Kerttu Niskanen sekä Krista Pärmäkoski ovat kaikki erittäin kovassa kunnossa tällä hetkellä. Myös naisten viestistä on odotettavissa hyvää suoritusta. Remille, ensimmäinen maailmancupin kilpailu on enemmän opintomatka, vaikka kaikki on aina urheilussa mahdollista.

– Remi on tällä kertaa enemmän mukana opettelemassa tavoille, eli miten toimitaan tällä tasolla.

– Lahden maailmancup ei ollut edes Remin suunnitelmissa tällä kaudella. Hänen piti alun perin hiihtää maratonmatkojen maailmancupissa Toblach-Cortina-kisan tulevana viikonloppuna.

– Maajoukkuekomennuksesta ei kuitenkaan voinut kieltäytyä. Skiathlon ei varmaan kuulu kenenkään suosikkeihin, eikä se ole Remillekään mieluisa matka.

– Vapaan hiihtotavan väliaikalähtö olisi sopinut paljon paremmin. Remin tuleva kilpailuohjelma on vielä vähän auki. Tammikuun lopulla hän hiihtää joko klassikon Marcialongan Italiassa tai nuorten MM-katsastuksissa Vuokatissa.

– Tänä talvena maajoukkueeseen on todella vaikea päästä, kun oikeita näyttöjä ei pysty antamaan Suomessa, kun kisoja jatkuvasti perutaan.

– Remille maailmacupedustus on yksi tärkeä steppi hiihtouralla. Hän on aikaisemmin edustanut Suomea nuorten Olympialaisissa sekä nuorten MM-kisoissa. Tämä on nyt seuraava askel.

Kilpailemiseen maailmancupissa liittyy tänä talvena todella paljon muutakin kuin vain kilpailusuoritus. Kaikki Lahteen menevät suomalaiset: hiihtäjät, valmentajat ja muut huoltajat, joutuivat käymään alkuviikosta koronatesteissä ja sama testi otettiin uudestaan Lahdessa torstaina.

– Torstaista lähtien olemme olleet niin sanotusti kuplassa, eli kaikki tapaamiset joukkueen ulkopuolisten kanssa on kiellettyä, Glenn Lindholm kertoo.

– Kaupassakaan ei saa käydä, ja kasvomaskit on pidettävä päällä aina, paitsi hiihtäessä.

– Käytännössä joukkueen jäsenet liikkuvat hotellihuoneistaan vain kilpailupaikalle ja ruokailuihin. Tämä voi aiheuttaa jollekin ylimääräistä stressiä, mutta asiallehan ei voi mitään.

Taustat

Remi Lindholm

Ikä: 22 vuotta.

Kotipaikka: Rovaniemi / Vuokatti.

Ammatti: Maastohiihtäjä.

Seura: IF Minken (kasvattiseura Lovisa Tor).

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Olen urheilussa saavuttanut 13 nuorten SM-mitalia. Kuusi mitalia hiihdosta ja seitsemän juoksusta. Hiihdossa kolme mitaleista ovat kultaisia. Nuorten Olympialaisista, Lillehammerista 2016 hiihdin sijat 7, 7 ja 10.

Lempiruoka: Maksalaatikko.

Lempimusiikki: Metallican, Black Album.

Motto: Jos tekee niin kuin kaikki muut, tulee samanlaiseksi kuin kaikki muut.

Taustat

Glenn Lindholm

Ikä: 49 vuotta.

Ammatti: Maastohiihtovalmentaja ja liikunnanohjaaja (AMK:n valmennuslinja).

Kotipaikka: Kirjoilla Loviisassa, asun omakotitalossa Pernajassa ja vuokralla Sotkamon Vuokatissa.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Parasta elämässäni on viisi lasta ja vaimo. Nautin siitä, että perhekin nauttii monipuolisesti liikunnasta ja urheilusta. Eniten olen oppinut siitä, että olen läpikäynyt kuusi aivoleikkausta ja toipunut aivokasvaimesta. Omia urheilusaavutuksia en enää muistele, mutta olen saanut harjoitella maajoukkueessa ja saavuttanut SM-mitaleita.

Lempiruoka: Kalaruuat, ehdottomasti, olenhan kalastajan poika ja ylpeä siitä.

Lempimusiikki: Raskasta metallia vuosikymmenien takaa.

Motto: Jos teet ja toimit niin kuin kaikki muut, sinusta tulee samanlainen kuin kaikki muut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut