Remi Lindholm haluaa haastaa itsensä maratonmatkoilla – tavoitteena on tulla entistäkin kovakuntoisemmaksi maastohiihtäjäksi

Maastohiihto: Loviisalaislähtöinen Remi Lindholm hyppäsi mukaan Team ES Endurance -joukkueeseen, joka kilpailee maastohiihdon maratonmatkoilla.

Uusikaarlepyyläistä IF Minkeniä edustava ja loviisalaislähtöinen, 22-vuotias Remi Lindholm, valittiin tänä vuonna perustettuun Team ES Endurance joukkueeseen, joka tähtää maastohiihdon Ski Classics -sarjaan. Ski Classics on vuonna 2011 perustettu maastohiihtosarja, jossa kilpaillaan niin sanotuilla maratonmatkoilla. Kilpailuja käydään ympäri Eurooppaa ja kilpailumatkat ovat pituudeltaan noin 50-90 kilometriä. Ski Classics -sarjassa hiihdetään yhteensä noin kymmenen ykköstason pitkän matkan kilpailua ja kymmeniä haastajatason kilpailuja. Eurooppaa kiertävässä Team ES Endurance joukkueessa on 5-7 urheilijaa ja yksi huoltomies.

Päätähtäimeni on kehittyä urheilijana jokaisena päivänä.

Lindholm on innoissaan uusista haasteistaan, maastohiihdon maratonmatkoilla.

– Ski Classics -sarjassa edetään paikasta A paikkaan B, yhteislähtönä, yleensä käyttäen pelkästään tasatyöntöä, Lindholm kertoo.

– Suoritus on pitkäkestoinen, joten siinä kysytään etenkin lihaskestävyyttä sekä hiihdon taloudellisuutta.

– Myös pää pitää olla kunnossa, jotta kestää fyysistä kipua pitkän ajan. Taktinen puoli on myös tärkeässä roolissa, ja varsinkin huipputiimit pystyvät työskentelemään hyvin yhdessä, samalla tavalla kuin maantiepyöräilyssä.

Yksi suurin syy, siirtymiseen Team ES Endurance joukkueeseen, johtuu koronapandemiasta. Lindholmilla on kovat tavoitteet maastohiihdossa ja se vaatii myös kovia kisoja.

– Jäljellä olevan talven aikana haluan hiihtää kaiken mahdollisen, Lindholm painottaa.

– Olen harjoitellut todella kovaa koko vuoden ajan. Nyt harmittaa, etten pääse näyttämään kuntoani kilpaladuilla peruttujen kisojen takia.

– Kisaohjelmani on jo monesti mennyt uusiksi ja tällä hetkellä päätähtäimeni on tammikuun puolessa välissä olevat, 23-vuotiaiden SM-kisat Vuokatissa, jossa muun muassa hiihdetään paikoista helmikuun alussa järjestettäviin nuorten MM-kisoihin.

– Ski Classicsien osalta, on tällä hetkellä suunnitelmissa tasatyöntää neljä kisaa. 23.1. hiihdettävä Toblach-Cortina (42km), 31.1. Marcialonga (70km), 7.3. suurin tapahtuma Vasaloppet (90km) ja 17.4. Suomen Lapissa Ylläs-Levi (70km).

Koronapandemia on luonut epävarmuutta myös maastohiihtoon. Kukaan ei varmuudella pysty sanomaan vielä mitä kisoja loppukauden aikana järjestetään. Toisaalta kisojen peruuntuminen on antanut Lindholmille mahdollisuuden harjoitella tavallistakin kovempaa.

– Kisojen lähestyessä tulen kuitenkin keventämään harjoitteluani sopivasti.

– Tällä kaudella harjoittelen keskimäärin tuhat tuntia. Harjoitustunnit koostuvat suurimmaksi osaksi kestävyysharjoittelusta ja voimatreeneistä 2-3 kertaa viikossa. Yleensä harjoittelen 12 kertaa viikossa.

– Kokonaisuudessa päätähtäimeni on kehittyä urheilijana jokaisena päivänä. Kestävyysurheilussa ei ole pikavoittoja, ja teen pitkäjänteistä työtä, jotta voisin tulevaisuudessa hiihtää todella kovaa.

– Tämän kauden tavoitteeni on olla hyvässä vireessä kaikissa jäljellä olevissa kisoissa.

– Tulostavoitteina on voittaa jokainen 23-vuotiaiden SM-kisa, ja yleisten SM-kisoissa hiihtää itseni kymmenen joukkoon joka kerta.

– Tärkein yksittäinen kisa on Vuokatissa 11.2., jolloin hiihdetään U23-sarjan maailmanmestaruuskisoissa 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Ski Classic kisoihin lähden taistelemaan kovaa, ja oppimaan käytänteitä maailman parhaimmilta maratonhiihtäjiltä.

Itse harjoitteluun, koronavirus ei ole sinänsä vaikuttanut sen ihmeemmin, paitsi siten, että loviisalaishiihtäjän harjoittelumäärä on määrällisesti suurempi ja harjoituksien fyysinen rasitus on kovempaa. Koska urheilu täyttää miehen elämän, ei se ole muutenkaan vaikuttanut paljoakaan normaaliin arkeen. Joulun Lindholm aikoo viettää Sotkamon Vuokatissa.

– Vietän joulun Vuokatissa perheeni ja tyttöystäväni kanssa.

– 11-vuotias pikkuveljeni, Kent, on tykästynyt myös hiihdosta ja hän pääsee nyt vihdoin Etelä-Suomesta Vuokatin lumille.

– Hänen pyynnöstään toimin myös hänen valmentajanaan, joten meillä on ensimmäinen yhteinen leikkimielinen treenileiri.

– Jouluaamuna olen perinteisesti hiihtänyt 50 kilometrin kisan itseäni vastaan, joten toivotaan, että ladut ovat hyvässä kunnossa, että ehdin illaksi kotiin joulupöytään, Lindholm naureskelee.

Taustat

Remi Lindholm

Ikä: 22 vuotta.

Kotipaikka: Rovaniemi / Vuokatti.

Ammatti: Maastohiihtäjä.

Seura: IF Minken (kasvattiseura Lovisa Tor).

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Olen urheilussa saavuttanut 13 nuorten SM-mitalia. kuusi mitalia hiihdosta ja seitsemän juoksusta. Hiihdossa kolme mitaleista ovat kultaisia. Nuorten Olympialaisista, Lillehammerista 2016 hiihdin sijat 7, 7 ja 10.

Lempiruoka: Maksalaatikko.

Lempimusiikki: Metallican, Black Album.

Motto: Jos tekee niin kuin kaikki muut, tulee samanlaiseksi kuin kaikki muut.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut