PSS:n miehet hakivat paikallispelin saunassa pisteet Loviisasta – Torin vahva vire päättyi porvoolaisten käsittelyssä

Salibandyn suosio on taattu Loviisassa. Rummut pärisevät ja kotijoukkueen kannustaminen on loviisalaisille sydämen asia. Vaikka kyseessä on miesten Suomisarja, niin meteliä piisaa, kuin liigavuosina.

Kuumassa paikalliskamppailussa Tor ja Porvoon Salibandyseura ottivat mittaa toisistaan.

Ottelusta tuli tasainen ja kova fyysinen vääntö, jossa molemmat saalistivat varsinaisen peliajan jälkeen yhden pisteen. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa. Ottelun lopussa Tor joutui vaikeuksiin jäähyjen muodossa, mutta kesti hyvin. Lopulta PSS vei pisteet lukemin 4–5 (1–1, 1–1, 2–3) voittolaukausten jälkeen.

Pelin luonne oli toki selvillä ennen ottelua, eli kova paikalliskamppailu. Vaikka joukkueet eivät ole kohdanneet muutamaan vuoteen, niin molemmissa joukkueissa oli vielä pelaajia, joiden muistissa nämä kovat väännöt olivat.

Torin Andreas Hietala ja PSS:n Miro Anttila ovat kokeneet nämä pelit. Anttila pelasi myös muutama vuosi sitten Torin miehistössä.

Ottelun ratkaisun tekijät löytyivät porvoolaisten leiristä. PSS:n kova ykkösketju oli jälleen kerran vahva.

Tunnetta pelissä oli todella hienosti. Tämä peli olisi mennyt kyllä divarin pelistä, kuin väärä raha. Sen verran taitoa ja vauhtia kentällä oli tässä kärkijoukkueiden kamppailussa.

Torin maalivahti Henri Haapaniemi oli kyllä yksi kotijoukkueen sankareista. Hän torjui kyllä PSS:n laukauksia kypärällään ja hienoilla reaktioilla. Tosin PSS:n virkaveli Sakari Halttunen joutui myös kovaan tulitukseen päätöserässä ja oli mies paikallaan.

Avauserässä kotijoukkue otti pelin haltuun. Avausmaali toi virtaa ja hyvän vauhdin. Vieraat vähän hakivat tuntumaa, mutta pääsivät erän lopussa tasoihin.

Toisessa erässä edettiin edelleen kotijoukkueen tahdissa. Hyvä ylivoimakuvio toi johtoaseman ja kotiyleisön rummut pärisivät. Vahva vääntäjä PSS:n Tuomas Vaara pääsi tasoittamaan tahtomaalillaan. Mies sai ujutettua pelivälineen Torin maaliin pienestä raosta.

Päätöserään lähdettäessä tuomaristo neuvoi joukkueita hieman rauhoittumaan. Vauhtia riitti päätöserään silti aivan riittävästi. Nyt oli PSS:n vuoro siirtyä pari kertaa johtoon ja Tor tuli aina tasoihin.

Varsinaisen peliajan lopulla kotijoukkue pääsi vielä yrittämään ratkaisumaalia ylivoimalla. Molemmat joukkueet pelasivat vahvasti ja lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoerässä edettiin PSS:n tahtiin, sillä Tor otti peräkkäin kaksi jäähyä. Kotijoukkue tappoi hyvin molemmat jäähyt ja pelissä edettiin voittolaukauskilpailuun.

Lopulta PSS:n kapteeni Konsta Kareinen löysi reiän Torin maalista ja napautti kaksi pistettä porvoolaisille.

– Hyvältä maistuu voitto Loviisasta. Oli intesiivinen ja hyvä peli. Jos vähänkään löysäiltiin, niin Loviisa käänsi pelin nopeasti meidän päätyyn. Meiltä ihan hyvä suoritus ja kaksi pinnaa on hyvä. Puolustimme kuitenkin hyvin ja viimeinen veto meni onneksi sisään, kippari Kareinen sanoi.

Tilastot

Tor-PSS 4–5 (1–1, 1–1, 2–3)

06:11 1–0 Nicolas Malmberg (Tatu Könönen), 15:23 1–1 Toni Eriksson (Miro Anttila), 31:23

2–1 Jim Lill-Smeds (Andreas Hietala), 34:34

2–2 Tuomas Vaara (Elvis Aug). 44:43

2–3 Toni Eriksson (Joakim Ervast), 45:06

3–3 Jonas Hällfors (Jarkko Aallonen), 47:14

3–4 Joakim Ervast (Miro Anttila) 49:31 4–4 Tatu Könönen (Oscar Arnkil). 65:00 4–5 Konsta Kareinen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut