PSS:n miehet kohtaavat pitkästä aikaa Loviisan Torin miehet – joukkueet taistelevat samalla Suomisarjan kärkipaikasta

Salibandy: joukkueet ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran vuonna 2015.

Itäisellä Uudellamaalla päästään taas pitkästä aikaa nauttimaan kiihkeästä paikallisderbystä miesten salibandyssa porvoolaisten ja loviisalaisten välillä. Loviisan Torin miesten edustusjoukkue toimii isäntänä Porvoon Salibandyn (PSS) miesten edustusjoukkueelle, kun joukkueet ottavat mittaa toisistaan miesten Suomisarjassa. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet toisensa 28.1.2015 miesten Divarissa. Silloin Tor vei pidemmän korren 12–4 (5–1, 5–2, 2–1) lukemin. PSS jäikin sillä kaudella sarjataulukon viimeiseksi, ja tippui 2. divisioonaan. Tor jatkoi sen sijaan taivaltaan Divarissa aina viime kauteen saakka, kunnes sekin tippui sarjassa alemmaksi. Nyt molemmat joukkueet pelaavat uudessa Suomisarjassa, ja kohtaavat taas toisensa pitkästä aikaa.

PSS:n miesten edustusjoukkueen Miro Anttilalta löytyy tilastoja ja kokemuksia molemmista joukkueista. Kausina 2011-15 porvoolaishyökkääjä viiletti kasvattiseuransa, PSS:n riveissä. Kaudella 2015-16 mies hyppäsi kuitenkin Loviisaan Tor:n riveihin pelaamaan miesten Divaria. Anttila odottaakin jo, kuin kuuta nousevaa, kiihkeää perjantain peliä, rakasta vastustajaa vastaan.

– Onhan se hienoa, että päästään taas pelaamaan paikallisderby, ja pitkästä aikaan saadaan kunnon sarjapeli Loviisaa vastaan, Anttila riemuitsee.

– Kyllähän tulevassa ottelussa on ihan selvästi havaittavissa sellaista pientä erikoislatausta ja fiilistä meidän pelaajillamme, ja varmaan myös kannattajillamme.

– Itselleni tietty sekin tuo omaa pientä fiilistä lisää, kun on tuttuja naamoja vastassa, ja vanha kotikenttä Loviisassa.

– Olen varma, että luvassa on erittäin hyvätasoinen ja tiukka salibandypeli.

Olen varma, että luvassa on erittäin hyvätasoinen ja tiukka salibandypeli.

Miro Anttila

Myös Loviisassa ollaan niin ikään innostuneita vanhan rakkaan vihollisen kohtaamisesta pitkästä aikaa.

– Lähdemme perjantain kotiotteluumme PSS:ää vastaan erittäin hyvillä fiiliksillä, Loviisan Torin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Pekka Palomäki kommentoi.

– Paikallispeli on ehkä juuri se, mitä kaivataan tähän väliin, ja onhan se aina hieno juttu. Uskon, että faniosastokin on peliä odotellut jo jonkin aikaa.

– Me tietysti valmistaudumme tulevaan otteluumme ihan samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin tämän kauden otteluihimme.

– Tulemme tekemään omaa hommaamme mahdollisimman hyvin. Toki treeneissä katsotaan etukäteen kimpassa vähän mitä PSS:stä voisi olla tulossa vastaan.

Molemmilla joukkueilla on ollut vahva kauden aloitus uudessa Suomisarjassa. PSS on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelustaan viisi, ja joukkue on taulukossa kolmantena hyvissä asemissa. Edellisessä pelissään, 14.11. lauantaina, porvoolaiset nappasivat kotoaan, Aurorahallilta täydet sarjapisteet Kosken Dynamolta 6–1 (2–0, 0–1, 4–0) lukemin. Tor vastaavasti nappasi niin ikään täydet sarjapisteet kotipelistään 13.11. perjantaina, kun se vei pidemmän korren tiukassa taistelussa 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) lukemin SB Heinolasta. Loviisalaiset eivät ole hävinneet kuudesta pelaamastaan ottelustaan vielä yhtäkään. Tosin yhdessä ottelussa, voitto on jouduttu hakemaan jatkoajalla. Tor onkin sarjataulukossa toisena. C-lohkon kärkipaikalla porskuttaa tällä hetkellä Kouvolan Sudet SB, joka on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelustaan kuusi. Tilastoissa on kuitenkin yksi tappio, ja joukkueella on yksi ottelu enemmän alla, kuin PSS:llä ja Torilla. Perjantain peli ratkaisee siis myös sarjataulukon kärkipaikan, koska voittaja siirtyy joka tapauksessa ainakin hetkellisesti paalupaikalle. PSS:ää valmentaa Suomen menestynein salibandyvalmentaja, 48-vuotias Mika ”Amu” Ahonen. Porvoolaiset saivat tälle kaudelle myös kovia vahvistuksia. Joukkueen riveissä viilettää muun muassa kokenut kehäkettu, 33-vuotias Matti Vapaniemi, joka on aiemmin totuttu näkemään liigatasolla. Mies päätti tulla kuitenkin Porvooseen pelaamaan Suomisarjaa opiskeluidensa vuoksi.

Useimmat salibandyn ystävät ovat olleet pidemmän aikaa sitä mieltä, että Loviisassa on yksi lajin parhain faniporukka, joka tuo otteluihin huimasti lisää tunnelmaa. Nyt myös Porvoosta ajetaan varmuudella kannustamaan omia Loviisan liikuntahallille. Tunnelma tulee siten varmasti olemaan katossa koronasta huolimatta.

– Vaikka ottelu on meille periaatteessa yksi peli muiden joukossa, niin ainakin itselleni se on erittäin jännittävä peli, Torin miesten edustusjoukkueen manageri Peter Tuominen toteaa.

– PSS:lläkin on kova jengi tällä kaudella, jonka puolesta myös joukkueen tulokset puhukoot.

– Onkin tosi hauskaa, että pääsemme taas pelaamaan vastakkain. Paikallispelit ovat aina erittäin tiukkoja.

– Meillä on ehkä Suomen kovin faniryhmä, joten näyttäkää perjantaina mitä osaatte.

Katsojamäärää on rajoitettu koronan vuoksi, joten aivat täyteen Loviisan liikuntahallia ei perjantaina oteta. Lisäksi kaikkien katsojien täytyy pitää ottelun aikana kasvomaskeja. Itse liikuntahallista löytyy käsidesiä eri puolilta.

Joukkueet

PSS

Maalivahdit: Vanhatalo Antti, Toivola Teppo ja Halttunen Sakari.

Puolustajat: Saario Roope, Arrhenius Henry, Leino Aku, Karavirta Jere, Vaniala Erkko, Lindroos Timi, Vapaniemi Matti, Färlin Teemu, Mäklin Toni ja Vaara Tuomas.

Hyökkääjät: Tetri Roni, Eriksson Toni, Törnqvist Rasmus, Liimatainen Jaakko, Pitkänen Janrik, Hartmanis Emils, Aug Elvis, Skippari Markus, Kurki Jarkko, Fredriksson Alex, Perttula Emppu, Carlsson Casper, Pylkkänen Miika, Kareinen Konsta, Kulmala Markus, Ervast Joakim ja Anttila Miro

Taustajoukot: päävalmentaja Ahonen Mika, valmentaja Granroth Iiro, fysiikkavalmentaja Imjack Deina, joukkueenjohtaja Toivola Teppo, huoltajat Eriksson Rolf ja Sainio Keijo, manageri Vaniala Erkko, videokuvaaja Kareinen Timo.

Joukkueet

Tor

Maalivahdit: Haapaniemi Henri, Soini Santeri ja Härkänen Olli.

Puolustajat: Kolari Aki, Arnkil Oscar, Karppinen Eetu, Jokinen Jere, Niiranen Niklas, Brusas Stefan, 36 P Palm Matias, Blomqvist Ronny, Aallonen Jarkko ja Pirttimaa Valtteri.

Hyökkääjät: Hietala Andreas, lill-smeds jim, Lindblom Conny, Malmberg Nicolas, Vuorela Arttu, Niemelä Valtteri, Hällfors Jonas, Orava Niko, Mantila Niilo, Kallio Anssi, Könönen Tatu, Luntamo Valtteri, Flinck Jonathan, Rilla Luca ja Forsman Pyry.

Taustajoukot: päävalmentaja Pekka Palomäki, valmentaja Veeti Holm, joukkueenjohtaja Tero Pirttimaa, huoltopäälikkö Antti Kähärä, manageri Peter Tuominen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut