Sea Golf Rönnäsin Meri nousi kohisten golfkenttien rankingissa

Rönnäsin vahvuutena on hyvä palvelu ja pitkä pelikausi, kuten pitkälle marraskuuta. Sea Golf Rönnäs

Timo Pasanen

Suomen golfkenttien saaminen paremmuusjärjestykseen on vaikeaa. Mielipiteitä on monia ja yhtä oikeaa tuskin löydetään. Suomen 138 parasta golfkenttää löytyy Golfpiste.com -sivuston julkaisemalta kenttärankingin listoilta.

Joka toinen vuosi julkaistavassa kenttärankigissa jännitetään paitsi voittajaa usein myös sitä, miten oma suosikki- tai kotikenttä on pärjännyt – eli miten se on kehittynyt.

Tänäkin vuonna muutokset sijoituksessa ovat olleet monen kentän kohdalla suuria. Syitä on yhä monia kuin kenttiäkin, mutta kaikkein olennaisin kokonaisarvosanan muutokseen vaikuttava tekijä on kentän kunto.

Porvoossa, Loviisassa, Sipoossa ja Pornaisissa on kenttiä yhteensä kuusi kappaletta.

Sea Golf Rönnäsin kenttä Meri sai kyselyssä loistavat arvosanat ja sijoittui maamme rankingissa sijalle 19. Samassa miljöössä oleva yhdeksänreikäinen puistokenttä sijoittui toiseksi parhaaksi sijalle 56.

Sipoolainen Nevas Golf oli sijalla 57 ja Sipoon toinen kenttä Golf Talman master-kenttä oli sijalla 58 ja saman yhtiön laakso-kenttä sijalla 62.

Porvoon kentistä eniten kilpapelaamisesta meriittejä saanut Kullo Golf sijoittui yllättäen vasta sijalle 64. Virvik golfin merellinen miljöö saa kiitosta, mutta löytyy vasta sijalta 92. Kolmas Porvoon kenttä Porvoo Golf - Borgå Golf löytyy sijalta 95.

Pornaisten Kotojärven golfkenttä ei löydy nyt julkaistulta listalta.

Rankingissa ei ole mahdollista pärjätä, jos vaikkapa ravintolatoiminnan taso ei vastaa yleistä vaatimustasoa.

Suomessa kenttien kunto on pääasiassa ollut loistava. Jos kentällä syystä tai toisesta on kuitenkin ollut ongelmia kuntonsa kanssa, näkyy se heti armottomasti tuloksissa. Jos kunto ei miellytä, tippuvat usein myös esteettisyydestä ja kenttäsuunnittelusta annetut pisteet.

Sea Golf Rönnäsin toimitusjohtaja Kari Mattila ottaa mielellään vastaan uudet tulokset.

– Otos on tässä kyselyssä aika laaja ja tavallisten pelaajien mielipiteet ovat tässä selkeästi nyt huomioitu laajasti. Sen huomioin, että monella kentällä ovat maisemalliset seikat vaikuttaneet pelaajien milipiteisiin.

Mattila näkee, että heillä kokonaisuus oli hyvä ja mikään ei ollut huonoa.

– Olemme hoitaneet hyvin kenttiä ja monta paikkaa on uusittu sekä raivattu. Moni pitää siitä, että on kaksi kokonaisuutta. Meri on kyllä se vahva 18 reikäinen kokonaisuus. On kyllä yllätys, että yhdeksänreikäinen puisto sijoittui noin hyvin. Se mielletään kokonaisuudeksi palveluineen ja pellolle pääsee usein heti ja se on selkeä kenttä kaikentasoisille.

Mattila näkee, että Rönnäsissä on pystytty pitämään hyvin mukana vakituista jäsenistöä.

– Se on meidän voimavara ja olemme avanneet usein aikaisin. Olemme myös auki pitkään syksyyn. Kuten vieläkin kentälle pääsee pelaamaan kesäviheriöillä.

– Pitkä kausi on ollut ja kyllähän sekin tuo haasteita kentähoitoon. Olemme kyllä päässeet hyvään tasapainoon sesongin kanssa. Otetaan vastaan tämä sijoitus ja otetaan nöyränä vastaan tämäkin sijoitus, Mattila kiittää.

Golfkentät

1. Vanajanlinna Golf & Country Club. 2. Viipurin Golf - Etelä-Saimaa. 3. Tahko Golf - Old Course. 4. Nordcenter Golf CC - Fream. 5. Nordcenter Golf CC - Benz. 6. Virpiniemi Golf. 7. Paltamon Golf. 8. Lakeside Golf - Pirunpelto. 9. Pickala Golf Club - Forest. 10. Nokia River Golf - Rock.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.