Loviisan Torin miesten edustusjoukkue taisteli äärimmäisen tärkeät sarjapisteet kotiottelustaan

Loviisalaiset nousivat voitollaan pois Divarin jumbosijalta.

Toni Degerlund

Loviisan Torin miesten edustusjoukkue pelasi Divarin runkosarjan toiseksi viimeisen kotipelinsä, kun se kohtasi lauantai-iltapäivällä Porin Karhut Loviisan liikuntahallilla. Ottelulla oli erittäin suuri merkitys, koska tappio olisi ollut turmiollista Torille sarjassa säilymisenkannalta. Tor nappasi kuitenkin kotiyleisön riemuksi täydet kolme sarjapistettä, kun se voitti Karhut 7–6 (1–3, 3–1, 3–2) lukemin äärimmäisen tiukassa ja jännittävässä ottelussa.

Ottelu sai erinomaisen startin kotijoukkueelta, kun Oscar Arnkil iski avausmaalin 48 sekunnin kohdalla. Loviisalaisilla tuli kuitenkin ensimmäisessä erässä pahoja virheitä omassa päässä, joista vieraat rokottivat armotta. Toinen erä alkoi jälleen hyvin, kun Torin Tatu Könönen laukoi pallon Karhujen maaliin aivan erän alussa. Loviisalaiset pelasivat kuitenkin jälleen hiukan liian huolimattomasti, ja porilaiset pääsivät rokottamaan. Torin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Peik Salminen päätti vaihtaa maalivahtia herättääkseen joukkuettaan. Tämä tepsikin, ja joukkue alkoi pelaamaan selvästi terävämmin ja tarkemmin. Tor paukutteli palloa toisessa erässä vielä kaksi kertaa Karhujen maaliin, ja näin viimeiselle erätauolle mentiin 4–4 tasatilanteessa.

Viimeinen erä oli varsinainen jännitysnäytelmä aivan ottelun loppusekunneille saakka. Tällä kertaa vieraat iskivät erän avausmaalin, ja siirtyivät jälleen johtoasemaan. Tor pelasi kuitenkin suurella sydämellä, eikä aikonut selvästikään antaa pisteitä Poriin. Kotijoukkueen Jonas Hällfors iski kaksi maalia peräkkäin, joista toisen hän leipoi ylivoimalla. Kun Torin Tatu Könönen onnistui iskemään pallon tyhjiin, näytti voitto jo varmalta. Karhut eivät kuitenkaan aikoneet kaatua taistelematta, ja se hakikin kavennusmaalia vimmatusti Torin maalista huolimatta edelleenkin ilman maalivahtiaan. Se onnistuikin iskemään kavennuksen yhden miehen ylivoimallaan, ja jatkoi vielä ottelun lopun tasoitusmaalin hakemista ilman maalivahtiaan. Ottelun toisen erän alusta, aina loppuun saakka pelannut Torin maalivahti, Henri Haapaniemi teki kuitenkin muutamia erittäin tärkeitä torjuntoja loviisalaisten päässä. Näiden ansiosta kotijoukkue pysyi pinnalla, ja sarjapisteet jäivät kuin jäivätkin Loviisaan.

Loviisalaisten parhaaksi pelaajaksi valittiin ansaitusti hattutempun, ja kolme maalia viimeistellyt Jonas Hällfors.

– Erittäin tärkeä voitto meille. Omat maalihanat ovat olleet hiukan tukossa koko kauden ajan, mutta hienoa, että tänään ne aukesivat, Hällfors iloitsi ottelun jälkeen.

– Itselläni on ollut pieni breikki tässä välissä, ja olin ehkä tänään hiukan paremmalla jalalla liikkeellä.

– Välillä onnistuminen on pienestä kiinni. Kun yksi menee, niin homma saattaa alkaa rullaamaan siitä.

– Nyt on äärimmäisen tärkeää, että pidämme paikkamme, ja pääsemme karsimaan sarjassa säilymisestä. Lähdemme pelaamaan kaikki viimeiset pelimme täysillä, ja haluamme päättää homman kunnialla.

Torin päävalmentaja Peik Salminen oli äärimmäisen tyytyväinen sarjapisteistä, mutta harmissaan joukkueen nukahtamisesta muutamissa kohdissa.

– Yksittäisiä virheitä tulee tietysti aina joka pelissä, mutta meillä tuli niitä ihan liikaa, Salminen kommentoi pelin jälkeen.

– Virheet kuuluvat tähän peliin, mutta hölmöt asiat meidän pitää kyllä saada karsittua pois. Se on myös täysin mahdollista.

– Mutta jos emme mieti niitä, niin kyllä meillä on maalipaikkoja ja mahdollisuuksia voittaa otteluita.

Loviisalaisilla on runkosarjasta jäljellä vielä kolme ottelua. Seuraavaksi Tor matkaa Turkuun, jossa se ottaa mittaa FBC Turusta Kupittaan urheiluhallilla 21.2. perjantaina. Luvassa on tiukka vastus, koska turkulaiset ovat pelanneet mainiosti kauden aikana, ja joukkue on sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä. Tämän kauden viimeinen kotipeli pelataan vastaavasti 23.2. sunnuntaina, kun Kirkkonummen Rangers saapuu Torin vieraaksi Loviisan liikuntahallille. Rangers on sarjan keskikastia. Kirkkonummelalaiset ovat sarjataulukossa tällä hetkellä kahdeksantena. Kauden viimeinen runkosarjan ottelu pelataan vieraissa 29.2. lauantaina, jolloin Tor on Tampereen Kooveen vieraana AutoCenter Areenalla. Koovee on sarjan kärkikastia, ja on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena.

Vaikka Torin salibandykausi ei ole mennyt niin kuin Strömsössä, niin viimeisissä peleissä on jaossa vielä yhteensä yhdeksän sarjapistettä. Tor haluaa säilyttää sarjapaikansa ensi kaudellakin miesten Divarissa, sekä päättää muutenkin kivikkoisen kautensa kunniakkaasti. Sen vuoksi joukkueen pitää pelata kauden parasta peliään kolmessa viimeisessä ottelussaan, sekä mahdollisissa karsintapeleissä.

– Kyllä me siitä lähdemme, että saalistamme täydet yhdeksän sarjapistettä kolmesta viimeisestä runkosarjan ottelustamme, Salminen toteaa.

– Tässä sarjassa ei ole hirveästi väliä pelaatko sarjataulukon ykköstä, vai jumboa vastaan. Sarjassa on minusta hyvin tasaisia joukkueita, enkä näe mitään ongelmaa voittaa taulukon kovempia joukkueita.