Paikalliset

Tuli tuhosi puisen arvotalon Itäisellä Tullikadulla - tuhopolttoa epäillään - katso LSTV:n videoita

Tulipalo on tuhonnut täysin puurakenteisen vanhan omakotitalon Loviisan Itäisellä Tullikadulla myöhään tiistai-iltana. Pelastuslaitoksen mukaan 150 neliömetrin suuruisen talon palossa ei tapahtunut henkilövahinkoja. Silminnäkijöiden mukaan poliisi otti illalla kiinni sekavassa tilassa olleen talossa asuneen miehen palopaikan läheisyydestä.
GARNISON Keravan hätäkeskus sai noin kello 21.30 aikoihin ilmoituksen rakennuspalosta. Paikalle hälytettiin useita sammutusyksiköitä Loviisasta ja Porvoosta. Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön tullessa palopaikalle oli palo jo laajentunut täyden palamisen vaiheeseen ja liekin löivät ulos talon ikkunoista. Rakennuspalon sankka savu levisi kaupungilla lähinnä Rantatien suuntaan eli etelään. Pelastuslaitos kehotti savun takia lähitalojen asukkaita sulkemaan ovet ja ikkunat sekä sammuttamaan ilmastointilaitteet. Noin 150 neliön rakennuksesta tuhoutui pahiten talon länsipuoleinen osa, mutta koko rakennus kärsi mittavia savu- ja vesivahinkoja.

Poliisi epäilee tuhopolttoa - yksi otettu kiinni

Tutkinnanjohtaja Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista kertoi, että poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta, syttymissyystä sekä tekijästä. Hän vahvistaa, että yksi henkilö on otettu kiinni palopaikalta. Hiltusen mukaan poliisi epäilee, että tulipalo sytytettiin tahallisesti. Vuonna 1753 rakennettu ns. Tinanvalajantalo oli yksi Loviisan vanhimmista taloista. Garnisonin saarella sijaisevassa talossa aikoinaan asuneen tunnetun tinanvalajan IG. Nordströmin verstas ja siihen kuuluvat tarvekalut ovat Loviisan kaupunginmuseon helmiä. Esineistö on tallella vuonna 1755 rakennetussa kaupungin museossa. Rakennus on ollut myös Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman esittelykohde.

LSTV:n 4 minuutin videokooste livelähetyksestä.

LSTV lähetti livelähetystä palopaikalta. Katso 40 minuutin livetallenne alla.

Palava rakennus sijaitsi lähellä kaksikerroksista kerrostaloa. Kuva: Arto Henriksson.

Lämpörasitus. Sammutustöissä lämmennyt savusukeltaja Aki Rasilainen höyrysi pakkasillassa ja tankkasi nesteytystä raskaan sammutushyökkäyksen jälkeen. Kuva: Arto Henriksson.

Pelastuslaitos joutui purkamaan rakennuksen kattoa päästäkseen käsiksi vintillä levinneisiin palopesäkkeisiin. Kuva: Arto Henriksson.

Lue lisää Loviisan Sanomista perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat