Paikallisurheilu

Tor voitti harjoitusottelussa ÅIF:n

Tyytyväiset. Niko Orava (vas), Miro Ranta ja Ronny Blomqvist hyvin sujuneen harjoitusottelun jälkeen. Varsinainen kausi alkaa 14.9., jolloin Torin edustus kohtaa vieraspelissä helsinkiläisen M-Teamin. Kuva Petri Vauhkonen

Loviisan Torin edustusjoukkue kohtasi keskiviikkona harjoitusottelussa salibandyliigaan nousseen ÅIF:n. Ottelun loppua kohden tempo kasvoi ja leveällä rintamalla pelannut Tor pääsi niskan päälle.
LOVIISA Ottelun alku oli tarkkaa peliä. Pallonhallinta oli pääosin ÅIF:lla, joka rakensi peliä maltilla. Torin menettäessä pallon hyökkäysalueella käänsi ÅIF peliä nopeasti. Reilu kolmen minuutin pelin jälkeen nopean käännön tuloksena ÅIF pääsi 2 vs 1 tilanteeseen, mutta laukaus osui tolppaan. Ajassa 5.25 tarjoili viime kaudella 2.divisioonan VKTP:ssa pelannut Miro Ranta pallon Torin A-juniori Arttu Vuorelalle, joka ampui tilanteeksi 1-0. ÅIF sisuuntui osumasta ja rakensi useita vaarallisia paikkoja. Se pääsi kokeilemaan myös ylivoimalla, kun Torin fyysiselle Jere Jokiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, mutta Tor kesti. ÅIF:n hyvä ote piti ja vaikka ajoittain Torkin pääsi paikoille, vei ÅIF peliä. Se ampui toistamiseen tolppaan ja seuraavassa tilanteessa maalissa hyvin urakoinut Henri Haapaniemi torjui. Sipoolaisten työ lopulta palkittiin, kun maalin edestä pääsi ÅIF:n U19 maajoukkuemies Oliver Sillanpää tekemään tasoituksen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Tor otti otetta

Toisen erän Tor pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Kun toista erää oli pelattu kolme minuuttia, iski Tatu Könönen Arttu Vuorelan syötöstä Loviisan johtoon 2-1. Tor otti otetta pelistä ja puolitoista minuuttia edellisestä niin nätin syöttelyn päätteeksi teki maalin kulmalle noussut luottopakki Jere Jokinen päävalmentaja Sami Aallon syötöstä tilanteeksi 3-1. ÅIF kavensi kaukovedolla ja peli 3-2. Ajassa 38.50 heitti konkari Andreas Hietala lätyn maalin kulmalle, minne Jere Jokisen opeilla oli tällä kertaa noussut Torin oma kasvatti Ronny Blomqvist. Ronny napautti pallon sisään ja Loviisa johti jälleen kahdella maalilla 4-2. Näissä lukemissa päätöserään. Kolmannen erän alussa ÅIF kavensi. Torin maalin edessä Loviisan pelaajat seurasivat vain palloa ja ÅIF:n hyökkääjällä oli helppo työ iskeä kavennus 4-3:een. Tor sortui jäähyilyyn ja ÅIF pääsi yrittämään kahdestikin ylivoimalla. Tasoitusta se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi vaarallisesta ylivoimasta huolimatta. Tasakentällisin ote oli Torilla. Joukkueella virtaa piisasi ja kentällä nähtiin lukuisia vahvoja suorituksia. Lauri Turusen matalat sivallukset olivat vaarallisia. Sentterinä pelannut kapteeni Conny Lindblom ja oikea laita Niko Orava olivat energinen ja vaaralinen pari. Ajassa 56.02 kaksikko iski ja Conny tarjoili kauniin syötön, Niko Orava tykitti ja peli 5-3. ÅIF:lta oli akku lopussa ja se tyytyi kohtaloonsa. Tor voitti lukemin 5-3.

Ei yhtä nyrkkiä

Ottelu osoitti, että Loviisan Torin kesäharjoittelu ja preseason -pelit ovat olleet onnistuneita. - 20 minuuttia kesti kunnes lähti käyntiin. Avauserässä menimme mukaan ÅIF:n rytmiin, mutta pelin loppua kohti liike parani, kertasi päävalmentaja ja pelaaja Sami Aalto. Ottelussa joka maalille saatiin eri tekijä ja syöttöpisteetkin jakautuivat tasaisesti. Tämä istuu hyvin Sami Aallon filosofiaan. - Meillä oli tasaiset kentät ja tarkoitus onkin, ettei rakenneta yhtä nyrkkiä vaan että jokainen kenttä hoitaa hommansa ja pystyy ratkaisemaan. Nuorten pelaajien esiintulo on ollut vahvaa. Seuran juniorityö tuottaa tulosta ja pelaajien siivet kantavat myös miesten pääsarjatasolla. Nuorempia pelaajia ottelussa edustivat Oscar Arnkill, Stefan Brusas ja Nicolas Malmberg. Viime kaudella A-junioreita olivat Conny Lindblom ja Ronny Blomqvist. Edelleen A-junioreita ÅIF pelissä olivat Arttu Vuorela, Lauri Turunen sekä Niko Orava, joka on iältään itse asiassa B-juniori (2002 syntynyt) Torin pelaajalista on pitkä. Edustuksen kokoonpanolistoilta löytyy kokemusta ja nuoruutta. Keskiviikon pelissä esiintyneiden lisäksi listalla kokemusta edustavat Jonas Hällfors, Iiro Liede ja Joni Kelloniitty. Nuoruutta taasen A-juniorit Jim Lill-Smeds, Valtteri Niemelä, Niilo Mantila, Väinö-Oskari Paavilainen, Valtteri Luntamo, Pyry Forsman ja 3.maalivahti Santeri Soini. Sami Aalto on harjoitusotteluiden perusteella onnistunut hyvin työssään. Loviisan Torin juniorityö tuottaa tulosta ja valmennuksella on käytössään leveä ja laadukas rosteri. Varsinainen kausi alkaa 14.9., jolloin Torin edustus kohtaa vieraspelissä helsinkiläisen M-Teamin. Petri Vauhkonen Tor - ÅIF 5-3 (1-1)(3-1)(1-1) Arttu Vuorela 1+1, Tatu Könönen 1+0, Jere Jokinen 1+0, Ronny Blomqvist 1+0, Niko Orava 1+0, Miro Ranta 0+1, Sami Aalto 0+1, Andreas Hietala 0+1, Conny Lindblom 0+1

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat