Paikallisurheilu

Teemu Engbergin MM-mitalia juhlittiin vanhassa kotihallissa - katso video

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueessa maailmanmestaruuden ottanut Teemu Engberg tapasi fanejaan mitalikahveilla vanhassa kotihallissaan Rauhalassa keskiviikkoiltana.
RAUHALA Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén kiitteli sekä Teemua että hänen perhettään hienosta saavutuksesta. LJK:n hän mainitsi olevan Teemulle toisen perheen, joka seuraa tiiviisti kasvattinsa menestystä.  - Loviisalle ja koko seudulle on rikkaus, kun meillä on seuroja, joissa on sitoutuneita aikuisia, jotka ottavat vastuuta omista ja yhteisistä lapsista. Tällainen lämminhenkinen talkootyö on monen suomalaisen menestystarinan takana. Katso Harri Hellstrandin video Teemun mitalijuhlista Loviisan kiekkohallissa. - Me kaikki tunnemme iloa ja ylpeyttä, olet jo 19-vuotiaana menestynyt jääkiekossa ja toivon, että saavutat henkilökohtaiset tavoitteesi, totesi Heijnsbroek-Wirén mainiten itsekin pinnistelleensä hereillä, kun Kanadassa pelattiin. Hän luonnehti Teemu Engbergin olevan myös mahtavan Loviisa-lähettilään, joka on valtakunnallisessa mediassa tuonut esille Loviisaa ja sitä, millainen mahdollisuus täällä on tasavertaiseen urheiluun kustannusten jäädessä huomattavasti pienemmiksi kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla. Heijnsbroek-Wirén muisteli, että Loviisan Sanomat otsikoi kaksi vuotta sitten Teemu Engbergin kulkeneen “Kiekkoteltasta MM-kaukaloihin” viitaten paikallisiin olosuhteisiin. Jääkiekkohalli Loviisassa on käyttöasteeltaan tapissa. On toivottu uuden, energiatehokkaan hallin rakentamista, mutta on myös taloudelliset realiteetit, hän totesi. Heijnsbroek-Wirén kertoi, että kaupunki ja LJK aloittavat keskustelut, joissa mietitään mahdollisia rahoituskuvioita, joilla hanketta voitaisiin saada nopeammin etenemään. Maailmanmestarille hän toi kaupungin lahjoina lahjakortit ravintola Degerbyhyn ja Strömfors Outdooriin ruukkiin sekä paikalliseen urheiluliikkeeseen. Kukkalahjojen mukana tuli myös maljakko, jonka laatassa on maailmanmestaruudesta muistuttava kaiverrus. Lisäksi hänelle ojennettiin loviisalaisen 15-vuotiaan taiteilijan Fanny Möllerin piirtämä muotokuva kiekkoilijasta jäällä.

"Loviisassa elettiin Kanadan ajassa"

LJK:n puheenjohtaja Petri Uotinen kuvaili Engbergille Loviisassa eletyn tammikuussa Kanadan aikaa.
Jono. Nimmareita otettiin pelaajakortteihin, käsikipsiin, pelipaitoihin ja lippiksiin. Kuva Auli Henriksson

Olet Loviisan kiekolle erinomainen lähettiläs, hän kiitteli ja kertoi seuran sosiaalisen median kävijämäärien nousseen huimasti sen jälkeen, kun Engberg oli kertonut valtakunnallisissa medioissa jääkiekon harrastamisen hinnoista Loviisassa.
Jäällä. Isä Tom ja äiti Minna maailmanmestaripoikansa Teemun kanssa juhlassa keskiviikkona. Kuva Auli Henriksson

Maailmanmestaria haastatteli hallilla lapinjärveläinen Arto Kujala, joka on myös omien lastensa kautta osa LJK:n kiekkoperhettä. Kujala kysyi mikä mahtaisi olla Teemulle LJK-aikojen mieleenjäänein asia. - Se, kun pääsin Ruotsiin turnaukseen, Engberg vastasi. Haastattelussa Engberg kertoi nuorena harrastaneensa jääkiekon lisäksi niin jalkapalloa, salibandyä kuin yleisurheilua. Jääkiekkoon keskittymiseen vei vahva tunne siitä, että haluaa vain pelata koko ajan. Teemu Engbergin vierellä seremonian ajan olivat hänen vanhempansa, Tom ja Minna. Kujala kertoi perheen olleen paikan päällä Kanadassa ja kysyi, millaista oli seurata finaalia. - Hienoa oli saada halli hiljaiseksi, Minna kertoi tunnelmista, kun kanadalaisyleisö huomasi että suomalaiset veivät mestaruuden. Pojan jääkiekkoharrastuksen vakavoituminen ja siirtyminen kasvattiseurasta Helsinkiin IFK:n riveihin on vaatinut lukuisia automatkoja. Isä Tom kertoi automatkojen olleen parhaita hetkiä Vaikka monta kertaa, kun isäkin on kova sanomaan, oli hiljaisia kotimatkoja. Se oli sovittu, että ennen kuin mennään nukkumaan, sanotaan hyvää yötä. Vapaa-aikanaan Teemu Engberg kertoi viettävänsä aikaa tyttöystävä Merin kanssa, kavereiden kanssa ja pelaavansa pleikkaria. Loviisalaisten mukana elämisen ja kannustuksen hän oli ottanut kiitollisena vastaan. Linkkikooste: Loviisan Sanomien viime vuosien juttuja Teemusta. Linkki Jarkko Jyrkkämäen kuva-albumiin Teemun mitalikahveilta.  

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat