Paikalliset

Tänä kesänä ruusuhäissä vannotaan valat uudelleen

Nyyti ja Antti Timonen menivät naimisiin vanhemmiltaankin salaa Helsingin käräjäoikeudessa 2011. Tulevissa ruusuhäissä ei kuljeta metallinpaljastimen läpi, vaan nautitaan tunnelmallisesta kirkosta, kesän kauneudesta ja juhlistetaan rakkautta joka alkoi 2005 ja on kasvanut kolmilapsiseksi perheeksi.
LOVIISA Ruusuhäitä vietetään tänä kesänä jo kahdeksatta kertaa. Loviisan kirkossa lauantaina 6.7. kello 17 Nyyti ja Antti Timonen uusivat häävalansa. Ravitalliyrittäjä Nyyti Timonen ja logistiikka-asiantuntija Antti Timonen ovat syntyisin Helsingistä. He tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2005, kun Nyyti tuli Antin bändin keikalle. - Aika nopeasti alkoi seurustelu ja jo puolen vuoden päästä asuimme yhdessä ja siitä asti on oltu yhdessä, Antti kertaa. Pari meni naimisiin salaa vanhemmiltakin vuonna 2011. Maistraatti oli kiinni tuolloin ja vihkiminen tapahtui Helsingin käräjätalolla Ruoholahdessa. Romantiikka ei suoranaisesti kukkinut parin mennessä metallinpaljastimen läpi vihkitilaan, mukanaan vain kaksi pakollista todistajaa. Kun toimitus oli ohi, heille sanottiin että viiden minuutin päästä tulee toinen. - Se oli silloin hyvä idea, emme olisi voineet pitää niin isoja häitä kuin olisimme halunneet, niin päätimme, ettemme pidä ollenkaan, he toteavat. Nyyti oli vitsillä heittänyt, haetaanko, kun ruusuhääparin haku keväällä alkoi. Valojen vannominen uudestaan on tavallaan kuin ensimmäinen kerta. Käräjäoikeuden karuun huoneeseen verrattuna nyt ollaan papin edessä kirkossa, takana iso juhlakansa. - Olen ajatellut, että Nyyti on aina halunnut sen hääpäivän, hienon puvun ja juhlan, Antti miettii. Kirkon tilaisuuden jälkeen on parin yksityinen iltajuhla, jonne on kutsuttu lähipiiri. Juhlapäivässä tulee näkymään niin eläimet kuin musiikkikin.

Kotiin Loviisaan

Nyytillä oli isänsä kanssa talli Sipoossa, ja kun ryhdyttiin katselemaan omaa paikkaa, se löytyi Loviisasta. Perhe, johon kuului vanhempien lisäksi kaksi tyttöä, muutti Loviisaan 2012. Loviisassa perhe kasvoi vielä pojalla. Lapset ovat nyt 11-, 10- ja 4-vuotiaita. - Arki menee läpsystä, Nyyti kuvailee perheen vilkasta arkea. - Aina kaikki on sujunut, vaikka on kiireistäkin. Arjessa on niin paljon vauhtia, että ongelmat tulee ratkaistua nopeasti, he miettivät.
Valan vannojat. Antti ja Nyyti Timonen tahtoivat ensimmäisen kerran käräjätalolla Helsingissä, nyt juhlallisemmin Loviisan uusgoottilaisessa kirkossa kaikille avoimissa ruusuhäissä. Kuva Auli Henriksson

Loviisassa he ovat viihtyneet erinomaisesti. Vielä Helsingissä asuessa ja Loviisassa raveissa käydessä he naureskelivat, että tänne muutetaan eläkkeellä. Ei tarvinnut odottaa ihan niin kauan. - Loviisassa on lapsille koulut lähellä, ravirata ja talli kodin lähellä.

Pippurisen tasapainottaja

Antti kuvailee Nyytiä pippurisemmaksi, ja Nyyti toteaa, että Antti tasapainottaa häntä hyvin. - Olemme kuitenkin aika samanlaisia, Nyyti miettii. - Nyytin vapaa-aika kuluu aika pitkälti tallilla, ja raveissa ja minulla on vielä bänditouhuja, eli meillä on omatkin jutut, Antti miettii hyvän arjen ja parisuhteen reseptiä. - Paljon olemme tallilla yhdessäkin koko yksikkö. Tytöt ovat jo niin isoja, että heillä on omat hommat tallilla ja pojan kanssa touhutaan tässä muuta. Olen tallilla lähinnä renkinä, Antti kuvailee. Hänelle hevoset olivat uusi tuttavuus tulevan vaimon tavattuaan. Kun hän ensimmäisen kerran meni Nyytin kanssa tallille, tämä kuvaili hevosen olevan ihan kiltti ja sitten lähdettiinkin jo ratsastamaan. Tyylipisteitä ei ehkä herunut, mutta mies pysyi selässä. Antti kuvailee Nyytiä elämänsä naiseksi, jonka kanssa on kasvettu yhteen. Nyyti kuvailee Antin tuovan tasapainoa, olevan “järjen ääni” tietyissä tilanteissa.

Minilomat tärkeitä

Yhdessäolon aikana he ovat halunneet järjestää toisilleen yllätyksiä, “kaapata” vaikkapa toinen suoraan töistä minilomalle yhdeksi yöksi. Nyyti oli kerran sopinut Antin esimiehen kanssa, että tämä sopii palaverin Lahteen. Antti valmistautui palaveriin, kyllä vähän ihmetellen paikkaa, mutta siellä odottikin vaimo. Toisen kerran Antti määrättiin viemään Haikon kartanoon sieltä “puuttuvia” tuotteita, ja vähän harmittikin, että sinne pitää kotimatkalla mennä. Kannatti mennä, perillä odotti Nyyti. Anttikin on onnistunut yllättämään vuorostaan Nyytin muutamaan otteeseen, ja vienyt muun muassa ihastelemaan Loviisaa palomiestamineissa nosturin nokasta ja muita pieniä arjen yllätyksiä. Aikaa ja mahdollisuuksia pidempiin irtiottoihin ei ole ollut, koko perheen kanssa on käyty Ruotsin risteilyillä.

Kahdeksatta kertaa

Tänä vuonna kaikille avoimia ruusuhäitä vietetään jo kahdeksatta kertaa. Kirkkoseremonian jälkeen hääpari siirtyy Laivasillalle, missä he vastaanottavat kaupungin lahjan ja tanssivat häävalssin. Kaupungin lahja on tänä vuonna tekstiilitaiteilija Tina Karvosen suunnittelema ja toteuttama ja se esitellään tilaisuudessa. Lahjan ojentavat kaupunginjohtaja Jan D.Oker-Blom ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén. Ruusuhäät järjestää Loviisan Wanhat Talot -yhdistys, jonka puheenjohtaja Nina Wiklund tuo tervehdyksen runon muodossa. Laivasillan ohjelmaosuus alkaa noin kello 18. Laivasillalta hääpari jatkaa iltajuhlaan lähipiirin kanssa.
Ruusuhäät
  • Loviisan kirkossa lauantaina 6.7 kello 17.
  • Vuoden 2019 ruusuhääpari Nyyti ja Antti Timonen uusivat häävalansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat