Paikalliset

Tältä näyttäisi uimalassa

Loviisan asuntomessualueen kaavaluonnokset on saatu valmiiksi ja luonnosvaihtoehdot lähtevät seuraavaksi lautakuntakäsittelyyn ja julkisesti esille.
LOVIISA Loviisan elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsittelee Kuningattarenrannan asemakaavaa keskiviikkona. Lautakuntakäsittelyn jälkeen luonnokset tulevat julkisesti nähtäville ja siitä pyydetään lausunnot. Kuningattarenrannan alueen suunnittelu on Loviisan kaupunkisuunnitteluosaston seuraavien vuosien keskeisin suunnitteluprojekti. Kaavoituksen perusselvityksiä on laadittu vuosina 2016–2019. Selvitysten laatimista muun muassa suunnitellun kelluvien pientalojen ja pienvenesataman vesialueen osalta jatketaan vuonna 2019. Kaupunginvaltuusto on myöntänyt asuntomessuprojektia varten erillisen investointimäärärahan.
Näkymä. Kuvassa havainnoidaan näkymää kerrostalolta maisemaan. Havainnekuva: Loviisan kaupunki

Noin 400 asukasta

Loviisan itärannasta tavoitellaan keskustan ja meren läheistä, laadukasta asuinaluetta palveluineen. Alueelle on mahdollista syntyä noin 400-470 asukkaan uusi asuinalue. Alueella pyritään nostamaan koko kaupungin imagoa kehittämällä alue, jossa yhdistyy innovatiivinen ja älykäs asuinrakentaminen, monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä ainutlaatuinen maisema. Loviisanlahden rantaan sijoittuvan laajan virkistysalueen on tarkoitus palvella uusien asukkaiden lisäksi myös Määrlahdessa asuvia ihmisiä, joille mahdollistuu yhteys merenrantaan. Lisäksi asemakaavan tavoitteena on suunnitella Rantatienpuistoa ja Laivasiltaa vastapäätä kaupunkikuvallisesti korkealaatuinen alue ja mahdollistaa energiatehokkaan asuinalueen rakentaminen.
Merellistä. Havainnekuva kuvailee näkymää pientalosta ulos. Havainnekuva: Loviisan sanomat

Kuningattarenrannan alueelle mahdollistetaan asuinkerrostalojen, pientalojen, erilaisten kytkettyjen/townhouse sekä mahdollisesti pienkerrostalojen toteuttaminen.
Näkymä hyvinvointihallista Loviisanlahdelle. Havainnekuva: Loviisan kaupunki.

Lue lisää Loviisan Sanomista 18.6.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat