Paikalliset

Taloyhtiöiden korjausrakentamiskilpailuun ilmoittautuminen alkaa

Kisa käyntiin. Viime vuonna Loviisasta palkittiin Puistokatu 5, jossa muun muassa peruskorjattiin parvekkeet ja lisäeristettiin päätyjen tiiliverhous. Arkistokuva Auli Henriksson

Porvoon Kiinteistöyhdistys järjestää jo 19. kerran vuosittaisen korjausrakentamiskilpailun. Kilpailun tavoitteena on kannustaa kiinteistöjä suunnitelmalliseen korjausrakentamiseen ja kunnossapitoon. Tätä tukee myös asunto-osakeyhtiölain vaatima kunnossapitotarveselvitys. Korjausrakentamiskilpailuun voi ilmoittaa taloyhtiön (asunto- tai kiinteistöosakeyhtiö), joka sijaitsee Porvoossa, Loviisassa tai niiden lähikunnissa. Yhtiössä tulee vuonna 2017 olla suoritettu suunnitelmallinen korjaustyö ja sen tulee olla kokonaan valmistunut 31.12.2017 mennessä. Kilpailuun voi osallistua kaikenlaisilla taloyhtiön remonteilla, aina pienemmästä kunnossapitotyöstä suurempaan saneerausurakkaan. Kaikki korjaustyöt ovat tärkeitä. Ilmoituksen kilpailuun osallistumisesta voi tehdä taloyhtiön hallituksen jäsen, isännöitsijä tai muu yhtiön edustaja. Ilmoittautuminen on vapaamuotoinen ja lähetetään 16.2. mennessä osoitteeseen Porvoon Kiinteistöyhdistys, Jan Klemets, Linnankoskenkatu 13 B 16, 06100 Porvoo tai jan.klemets@po-ki.inet.fi. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi yhtiön nimi ja sijaintiosoite, isännöitsijän/vastuuhenkilön yhteystiedot, lyhyt selostus suoritetusta korjaustoimesta, valmistumisaika ja lopullinen kustannus. Myös kuvia voi liittää hakemukseen.

Yksi kilpailuluokka

Kaikki kiinteistöt kilpailevat samassa luokassa, mutta Porvoon ja Loviisan alueilta palkitaan voittajat erikseen. Erityisesti loviisalaisia kannustetaan osallistumaan kilpailuun. Erillinen kilpailutoimikunta käy kilpailukohteet läpi ja sen perusteella yhdistyksen hallitus valitsee voittajat. Tulokset julkistetaan maaliskuussa palkintojenjakotilaisuudessa, jossa voittajille luovutetaan kiinteistöön kiinnitettävä palkintolaatta. Voittajakiinteistöt saavat myös alueellista ja valtakunnallista julkisuutta muun muassa Suomen Kiinteistölehdessä. Viime vuonna Porvoosta palkittiin Gammelbackantie 1, jossa oli toteutettu julkisivujen lisäeristykset, parvekeremontti sekä vaihdettu huoneistojen ikkunat ja parvekeovet. Kustannukset olivat noin 1 700 000 euroa. Loviisassa palkinnon sai Puistokatu 5, jossa mm. talon päätyjen tiiliverhous lisäeristettiin, parvekkeet peruskorjattiin, lasitettiin ja kokoa kasvatettiin. Kokonaiskustannus oli 733 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat