Paikallisurheilu

SisuXtrail laajentaa tarjontaa – uutuutena vaellus ilman ajanottoa

Kävijöiden toive toteutui - SisuXtraililla tarjotaan mahdollisuus rauhalliseen vaeltamiseen. Tapahtuman lähtöpaikka on siirretty yhteen paikkaan eli Kirkonkylän koululle.
LAPINJÄRVI Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty polkujuoksutapahtuma sai paljon kiitosta erinomaisista järjestelyistä. Pienten seurojen järjestämä tapahtuma oli kaikilla mittareilla suurmenestys. Osallistujia kertyi satoja. Uutena polkujuoksu saa tänä vuonna rinnalleen vaelluksen, joka tarjoaa mahdollisuuden liikkua tapahtumassa omaan tahtiin ja ilman verenmakua suussa. – Ihmiset, jotka eivät osallistuneet tapahtumaan ottivat yhteyttä. He kysyivät, että voisiko sinne tulla niin, ettei olisi mitään suorituspaineita, Lapinjärven Urheilijat ry:n viestintävastaava Maria Vickholm kertoo. Vinkistä otettiin onkeen. Erillinen vaellusmahdollisuus tarjoaa liikkumista lapinjärveläisillä poluilla omaan tahtiin. Vickholm uskoo, että vaelluksen tarjoaminen osuu tähän aikaan mainiosti. – Tällä hetkellä puhutaan paljon metsän rauhoittavasta vaikutuksesta. Sitähän kuulee joka puolella ja se on totta. Hän mainitsee, että harvempi ihmisistä muutenkaan lähtee vaeltamaan täysin tuntemattomaan maastoon. Nyt se on mahdollista. – Meillä on merkityt polut ilman ajanottoa. Reitille voi lähteä milloin haluaa ja lemmikkejä saa ottaa mukaan, kunhan ne pidetään kiinni. Lemmikkejä oli mukana jo viime vuonna. Tarkan kellotuksen sijaan ennemmin halutaan mukavia kokemuksia luonnossa. Vaellukselle on jo ilmoittautunut työporukoita viettämään tyky-päivää.

Kisakeskus Lapinjärvellä

Viime vuonna lähtöpaikkoja oli Liljendalissa ja Lapinjärvellä. – Nyt maali ja lähtö on kokonaan Lapinjärvellä. Kisakeskuksena toimii Kirkonkylän koulu. Alueella on riittävästi tilaa tapahtumalle, jonka järjestäjät arvelevat paisuvan ensimmäisestä kerrasta. – Minulla on vahva aavistus pöhinästä päätellen, että tapahtuma tulee kasvamaan. Kokonaisuutta on pyritty kehittämään viime vuodesta. Nyt esimerkiksi reiteille saadaan kilometrimerkinnät, jotka puuttuivat ensimmäisellä kerralla. – Meillä oli jo viime vuonna enemmän polkuja verrattuna muihin tapahtumiin, mutta silti lisäsimme niitä. Halusimme selkeyttä ja enemmän polkuja. Ratamestareiden, Henrik Lundin ja Esa Huttusen laatimat reitit kulkevat alueen parhaimpien näköalapaikkojen läpi. Reitit kulkevat yksityisten maanomistajien mailla. Vickholm sanoo, että lupia reitteihin tullaan kysymään. Viime vuonna pelättiin maaston mahdollista roskaamista, mutta huoli oli turha. Polkujuoksijat olivat siistiä porukkaa eivätkä jättäneet roskia luontoon. Tapahtuman kuuluttajaksi on saatu jälleen Mikko Reitti. – Hän oli viime vuoden Jukolassa kuuluttajana ja hän oli meillä viimekin vuonna.

Kiinnostusta löytyy

Tähän mennessä ilmoittautuneita on jo pitkälti toista sataa. Viime vuonna osallistujamäärä oli kahdensadan paremmalla puolella. Osallistumismaksut on hinnoiteltu niin, että mitä lähemmäksi tapahtuma tulee, sitä enemmän osallistuminen maksaa. Vickholm muistuttaa, että liikkeellä kannattaa olla ajoissa. – Seuraavan kerran hintoja nostetaan tammikuun lopussa. Mitä olen muita tapahtumia seurannut, niin meillä on kohtuuhinnat. Polkujuoksumatkoja tosissaan kisaaville ja kovia aikoja tavoitteleville on tarjolla kolmea erilaista. Vaativin ns. ultramatka on noin 50 kilometriä. Viime vuonna vastaava matka oli 18 kilometriä pidempi, mutta nyt sitä lyhennettiin. Toiseksi pisin juoksumatka on 20 kilometriä ja lyhyin 10 kilometriä. Tapahtuman järjestävät tänä vuonna Lapinjärven Urheilijat ry ja Extreme Endurance Athletics ry.
Polkujuoksukoulussa. Juoksukoululaiset aloittivat kevään treenikauden yhteisellä juoksulenkillä viime sunnuntaina. Se suuntautui talviseen metsään. Tieto lenkeistä tulee aina SisuXtrailin Facebook-sivulle. Yhteislenkeillä on joka kerta eri teema ja matka. Yksin ei tarvitse juosta, sillä osallistujia on ollut parisenkymmentä lenkkikertaa kohtaa. Lenkkien tarkoituksena on tutustua lajiin, nostaa kuntoa ja nauttia luonnosta yhdessä. Kuva Henrik Lund

SisuXtrail
  • Tapahtuma järjestetään 11. toukokuuta.
  • Uutuutena vaellusreitti, joiden pituus on 10 ja 20 kilometriä.
  • Polkujuoksumatkat ovat 50, 20 ja 10 kilometriä.
  • Tapahtuma sopii kaikentasoisille juoksijoille kokeneista polkujuoksijoista ensikertalaisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat