Paikalliset

Sirius Sport Resortin toiminta loppui

Pyhtäällä toimineen venäläisomisteisen Sirius Sport Resortin toiminta on loppunut talousvaikeuksiin. Yhtiö ilmoitti Facebook-sivuillaan, että "toiminta loppunut".
PYHTÄÄ Tuulitunnelia, sisäsurfausta, köysipuistoa sekä kokous- ja ravintolatiloja tarjoavan Siriuksen ajautuminen talousvaikeuksiin ja toiminnan lakkauttamiseen ei tullut yllätyksenä, sillä toiminta oli vuodesta toiseen tappiollista ja yhtiöstä tehtiin runsaasti maksuhäiriömerkintöjä luottotietorekisteriin.

Sähköt poikki toukokuussa

Toukokuussa Sirius sulki ovensa ja verkkosivunsa, ja kertoi keskeytyksen syyksi sadevesivahingon, joka oli yhtiön toimitusjohtajan Maxim Schamin mukaan aiheutunut sähköjen katkeamisesta. Toiminnan lupailtiin käynnistyvän lähiaikoina. Toimitusjohtaja Scamin vakuutteli vielä toukokuussa, ettei elämyskeskus ole menossa konkurssiin.

Asiakkailla maksettuja elämyslippuja

Siriukselle oli tehty useita maksullisia varauksia, joiden maksajat ihmettelevät Siriuksen Facebook-sivuilla saataviensa kohtaloa. - Ostin marraskuussa liput tuulitunneliin ja surffiin. Piti nyt kesälomalla käydä lasten kanssa siellä. Taisivat mennä rahan kankkulan kaivoon, kommentoi yksi Facebookissa.

Alusta alkaen tappiollista - taseessa miljoonavelat

Vuoden 2012 alussa perustetun yhtiön toiminta on ollut alusta alkaen raskaasti tappiollista. Esimerkiksi vuoden 2014 tilinpäätöksen mukaan yhtiön liikevaihto oli 1,359 miljoonaa euroa ja tilikauden tappio peräti 1,9 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 liikevaihto pieneni 1,153 miljoonaan euroon ja tappio oli 0,892 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 päätteeksi yhtiön taseeseen oli kertynyt jo 5,990 miljoonaa euroa edellisten tilikausien tappioita.

Omistajalta yli 14 miljoonan pääomalainat

Omistaja oli siihen mennessä maksanut yhtiölle pääomalainaa yhteensä yli 14 miljoonaa euroa, jonka lisäksi muita velkoja oli kertynyt yli 1 miljoona euroa. Toukokuussa Sirius Sport Resortilla oli jo yhteensä 22 maksuhäiriömerkintää, ja asiakastiedon perintämittarin mukaan "perinnän onnistumisennuste on erittäin huono". Konkurssimittarilla yhtiöllä arvioitiin vuoden 2019 alussa olevan "suuri konkurssiriski". Toukokuun lopussa trattaan johtaneiden laskujen suurimpia velkojia olivat useat perintäyhtiöt. Lisäksi kiinteistöhuollosta vastannut Iss Palvelut Oy karhusi Siriukselta 12,461 euron saataviaan.
Kuvakaappaus Siriuksen Facebook-sivulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat