Paikalliset

Savonlinja on myllertämässä yhteyksiä Helsinkiin

Aamubussi Helsinkiin. Greta Westerholm (keskellä) ei tiennyt muutoksista kuten eivät muutkaan Lapinjärveltä eilen bussiin nousseet. Kuva Marke Kalliola

Savonlinja-yhtiöiden nettisivujen mukaan Kouvola-Helsinki -reitin neljästä päivittäisestä vuoroparista kaksi lopettaa marraskuun lopussa. Kotka-Helsinki -reitillä vuorojen lakkautussuunnitelmia ollaan mahdollisesti pyörtämässä ainakin osittain.
LAPINJÄRVI, LOVIISA Savonlinja-yhtiöiden toimitusjohtajaa ja liiketoimintajohtajaa ei eilen tavoitettu kommentoimaan tulevia reittimuutoksia. -Meillä on tarkoitus tulla tiedotteella ulos keskiviikkona, aluejohtaja Teuvo Punavaara Savonlinja-yhtiöistä vastaa viimein kysymykseen, missä oikeasti mennään yhtiön 6- ja 7-tiellä liikennöimien vuorojen osalta tammikuussa. Sekä Loviisa- että Lapinjärvi-Helsinki -yhteyksien lopetuksesta ja kuljettajien irtisanomisista on liikkunut syksyn mittaan epävirallisia tietoja. Matkustajan kysymykseen Savonlinjan kuljettaja totesi viime viikolla, että tiedot pitävät paikkansa ja että ainakin Kouvola-Helsinki-reitin osalta yhtiön liikennöinti päättyisi kokonaan vuodenvaihteessa.

"Toimialalla tapahtunut muutoksia"

Savonlinjan Facebook-sivulla asiakas kyseli viime keskiviikkona, milloin Jyväskylä-Helsinki- ja Kotka-Helsinki -liput 1.1. 2019 alkaen tulevat myyntiin, koska niitä ei ole liikennöitsijän verkkokaupassa. Savonlinja vastasi lauantaina: ”Toimialalla on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana niin paljon mullistavia asioita, että mekin teemme tarkempaa analyysia tilanteesta. Tästä syystä vuorot siis puuttuvat vielä verkkokaupasta, mutta tilannetta kannattaa seurata sitä kautta joulukuun aikana.” Kotka-Helsinki -vuorojen uudelleen harkintaan lienee vaikuttanut kilpailijan, Pohjolan Liikenteen lokakuinen päätös liikennöinnin lopettamisesta reitillä.

Asiakkaat ja ely-keskus pimennossa

Joukkoliikenneasiantuntija Jonna Uski Uudenmaan ely-keskuksesta kertoo, että he ovat itsekin olleet Savonlinjaan yhteydessä ja kyselleet mitä yhtiö aikoo. - Me olemme itsekin olleet aika pimennossa siitä, mitä tulee tapahtumaan. Tämä ei ole asiakkaiden palvelua eikä edistä joukkoliikenteen pitkän ajan kehittämistä tai suunnittelua, kun ei tiedetä mitä on tapahtumassa. Heinäkuun lakimuutoksen jälkeen liikennöitsijän on ilmoitettava bussivuorojen muutoksista viimeistään 60 päivää aikaisemmin Liikenneviraston sähköiseen palveluun. Kyseiset tiedot eivät ole julkisia vaan viranomaisasia, Uski toteaa.

Matkustajilla ei tietoa

Maanantaina Lapinjärven Teboililla bussia käyttävät matkustajat eivät olleet ollenkaan selvillä siitä, että Savonlinjan Kouvola-Helsinki -yhteyksiin olisi tulossa isojakin muutoksia. Pikaisimmat ilmeisesti parin viikon päästä. Mehiläispesän henkilökunnallekaan ei ole tiedotettu muutossuunnitelmista. Marke Kalliola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat