Paikalliset

Saako olla kondomi - ei maksa mitään

Ota. Eikä maksa mitään. Varma nakki -yrittäjä Janne Sinisalo jakaa 500 kondomia niitä tarvitseville eri tapahtumissa. Kuva Mika Mykkänen

Ajatus kondomitarjoilusta syntyi Ruotsin reissulla. Lainattu idea ei päässyt toteutukseen asti, vaikka kondomit oli hankittu. Nyt ne menevät hyötykäyttöön.
LOVIISA. Varma Nakki -hodarivaunua pyörittävä Janne Sinisalo päätti tempaista seksuaaliterveyteen liittyen. Hän jakaa lähiaikoina 500 ilmaista kondomia niitä tarvitseville muutamassa tapahtumassa. – Aloitan jakamisen Saltbodan Radio -tapahtumasta tulevana lauantaina, Sinisalo kertoo. Hän sanoo, että kysyntää seksitaudeilta ja ei toivotuilta raskauksilta suojaaville välineille on ollut - varsinkin eri tapahtumien yhteydessä. Sinisalo jakaa kondomeja kaikenikäisille tarvitsijoille, mutta yhtenä kohderyhmänä ovat juuri nuoret, joita asia saattaa ujostuttaa. – Olen ollut terveystiedon opettaja parikymmentä vuotta. Aina kun puheeksi tuli seksi ja kondomit niin hihittely alkoi ja kovat jätkät heittivät kovaa läppää. Hän uskoo, että kondomin nappaaminen mukaan käy kivuttomasti ja huomaamatta hodarivaunulla. – Onhan kondomin käyttö myös osoitus siitä, että kunnioittaa seksikumppaniaan. Sinisalo arvioi, että juuri kesäaika saattelee nuoria ottamaan ensiaskelia seksin saralla.

Rohkeus petti

Kaikilla tempauksilla on lähtöpisteensä. Niin tälläkin. Idea kondomien ottamisesta hodarivaunun tuotevalikoimaan syntyi Ruotsissa. Sinisalo sattui paikalliselle nakkikioskille. – Etelä-Ruotsissa oli samanlainen nakkikioski. Siellä oli valikoimassa Bortamatch eli vierasottelu -niminen annos. Se piti sisällään hodarin, juoman, hammasharjan ja kondomit. Ja kun mies oli nopea liikkeissään, niinpä Ruotsin reissun jälkeen kondomeja tuli tilattua valikoimiin. Ja sitten tulee se mutta... – Minun piti tehdä se täällä, mutta en uskaltanut tehdä sitä pienessä kylässä. Ajatella, että yksinkertainen juttu, mutta aikuinen mies ei kehtaa. Sama pätee kondomintarpeeseen. Moni ei kehtaa. Ehkäpä vierasottelu-annoskin päätyy lopulta valikoimiin. Ehkäisyneuvolan terveydenhoitajan mukaan loviisalaisnuoret suhtautuvat ehkäisyyn pääosin vastuuntuntoisesti. Lue lisää täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat