Paikalliset

Ruukkiin uusi kansainvälinen kirjallisuustapahtuma

Mukana. Rautaparran runoillassa Strömforsin ruukissa esiintyy mm. kirjailija Daniel Katz. Uusi kansainvälinen kirjallisuustapahtuma ruukissa saa jatkoa tulevina kesinä. Kuva Sanna Saastamoinen

Uusi kansainvälinen kirjallisuustapahtuma, Rautaparran runoilta, järjestetään elokuussa Strömforsin ruukissa. Tapahtuma on jo "loppuunmyyty".
STRÖMFORSIN RUUKKI. Tapahtuman järjestää Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö. Ruukin tapahtumassa esiintyy edustava joukko suomalaisia kirjailijoita ja kääntäjiä. Mukana ovat mm. Selja Ahava, Daniel Katz, Marja-Leena Mikkola ja Kai Nieminen. Vieraana on myös kääntäjiä, jotka kääntävät suomalaista kirjallisuutta omalle kielelleen. Paikalla ovat mm. unkarintaja Olga Huotari ja saksantaja Stefan Moster. Vieraat keskustelevat siitä, miten proosa kääntyy runouden kielelle ja miten kirjallisuus kääntyy kielestä toiseen. Mitkä ovat kirjallisuuden kääntäjän työn synkimmät hetket? Onko kielentakainen maailma runoilijalle pyhempi kuin proosan kirjoittajalle? Kokeeko runoilija tulevansa väärinymmärretyksi helpommin kuin prosaisti? Kiperistä kysymyksistä huolimatta iltaa vietetään rennossa tunnelmassa. Illan pimetessä kokoonnutaan nuotiopiiriin ja kuullaan runoesityksiä myös yleisöstä. Tilaisuus järjestetään 10.8. idyllisen Rautaparran hirsitalon pihassa. Tapahtuman juontaa tietokirjailija Petri Pietiläinen. Uusi kirjallisuustapahtuma on herättänyt suurta kiinnostusta, ja osallistujamäärä on jo nyt täynnä. Tapahtuma saa jatkoa tulevina kesinä. Rautaparran runoillan kumppaneita ovat Loviisan kaupunki, Helsingistä itään -projekti/Hohtokari Oy ja Kulttuuriyhdistys Rautaparta. Vuodesta 2006 toiminut Särö-yhdistys julkaisee kirjallisuus- ja kulttuurilehti Säröä. Yhdistys ylläpitää Oder-residenssiä Frankfurt an der Oderissa Saksassa sekä tarjoaa myös kirjoittajakoulutusta. Särö-lehti sai Valtion kulttuurilehtien laatupalkinnon 2013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat