Paikalliset

Ruotsinkielisen yläkoulun työmaan suojakatoksen romahduksen syytä tutkitaan

Rakenteilla olevan Lovisavikens skolan eli ruotsinkielisen yläkoulun rakennustyömaan ylle pystytetyn sääsuojan osittaisen romahduksen aiheuttajaa tutkitaan. Romahduksesta on ilmoitettu Aluehallintovirastolle.
LOVIISA Noin puolet rakennushankkeen ylle pystytetystä katoksesta romahti lauantai-iltapäivänä 26.1.2019. Tapahtumasta tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen kello 16.56. Työmaalla ei ollut toimintaa sillä hetkellä, joten henkilövahingoilta vältyttiin. – Noin 2 000 neliömetriä sääsuojasta on vaurioitunut, Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen kertoo. Rakenteilla olevan koulun vauriot ovat pieniä, koska suurin osa suojasta putosi betonirakenteisen konehuoneen päälle. Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan hankkeen työsuojelukoordinaattori on tehnyt tapahtumasta ilmoituksen Aluehallintovirastolle, joka ilmoittaa miten asiaa tutkitaan. Tiedotteen mukaan romahduksen syyt eivät ole selvillä, mutta suojan päällä oleva lumikuorma on ollut vähäinen. Loviisan Sanomien tavoittaman ohikulkijan havaintojen mukaan lumi oli muodostanut katolle suuria "lumipusseja", joissa lumenpaksuus oli hänen arvioiden mukaan noin 50 senttiä. Antti Kinnusen mukaan kohteessa on käynyt varkaita perjantain ja lauantain välisenä yönä ja työmaalta on varastettu työkaluja. – Varkauden mahdollista yhteyttä tapahtumaan tutkitaan, Kinnunen totesi. Kinnusen mukaan tapahtuman vaikutusta rakennushankkeen aikatauluun arvioidaan tällä viikolla. – Rakennuksen ylle pystytetään uusi katos, jonka rakentamisesta ja kustannuksista vastaa urakoitsija. Tällä hetkellä sääsuoja-alue on kokonaisuudessaan käyttökiellossa. Loviisan kaupunki kertoo tiedottavansa lisää tutkimusten edetessä.
Valkoinen kurittaja? Katolla olleet lumimassat putosivat rakenteiden mukana keskeneräisen rakennuksen päälle. Kuva: Arto Henriksson.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat