Paikalliset

Ruotsinkielisen koulukeskuksen työmaan suojakatto on romahtanut lumen painosta

Rakennustelineistä ja pressuista koulutyömaan suojaksi rakennettu korkea rakennelma romahti kasaan ja rakenteiden päälle noin 16.30 aikoihin. Rakenteen luhistuivat koko katon alueelta ja lumimassat vyöryivät rakenteisiin. Kukaan ei loukkaantunut sortumassa.
LOVIISA Paikalle hälytettiin Loviisan pelastuslaitoksen yksiköitä, jotka eristivät alueen lisäsortumien vaaran takia. Paikalle hälytettiin myös rakennusliikkeen sekä telineyrityksen edustajia. Myös kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom sekä hallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén kävivät paikalla toteamassa tilanteen. Suojarakenteiden romahtaminen ja lumikuorman putoaminen rakenteisiin viivästyttää hankkeen valmistumista. Viivästymisen kestosta ei vielä ole arvioita. Suojarakenteet joudutaan todennäköisesti purkamaan kokonaan ja rakentamaan uudelleen. Koulurakennuksessa oli paikallaan jo osa kattotuoleista ja on mahdollista, että suojarakennetta ei pystytetä enää uudelleen.

Runsaasti vahvistamattomia huhuja liikkeellä

Loviisan Sanomien tavoittaman ohikulkijan mukaan suojakatoksen päälle oli lumisateiden aikana kertynyt "lumipusseja", joissa lumen paksuus oli hänen arvion mukaan yli 50 senttiä. LS:n Facebook-ryhmässä esitetyn laskelman mukaan lumikuormaa olisi kertynyt katolle noin 12 000 kiloa. Laskelmaa ei ole tarkistettu. Loviisan Sanomien lauantaina saamien vahvistamattomien tietojen mukaan työmaalla oli aiemmin, ilmeisesti perjantain ja lauantain välisenä yönä tehty murto ja viety iso osa rakentajien työkaluista. Paikalla on mahdollisesti tehty myös ilkivaltaa ja on mahdollista, että telineiden kiinnikkeitä on vahingoitettu. Epäilyjä murrosta ja ilkivallasta Loviisan Sanomat ei ole saanut vahvistettua poliisilta eikä rakennusyhtiöiltä. Lumisade jatkuu Loviisassa edelleen ja rakenteiden sortumavaara on edelleen olemassa.
Romahdus. Ilmakuvassa näkyy, että harjakatto on romahtanut kokonaan sisälle ja vetänyt mukanaan myös pohjoispuolen seinää. Kuva: Harri Hellstrand.

Valkoinen kurittaja. Aamulla otetussa kuvassa näkyy, että katolla olleet lumimassat putosivat rakenteiden mukana keskeneräisen rakennuksen päälle. Kuva: Arto Henriksson.

Romahtanut kattorakenne sijaitsee liikuntahallin ja Lovisa gymnasiumin välissä. Kuva: Arto Henriksson.

   

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat