Paikallisurheilu

Roni Peltonen Porlammin Pamauksen riveihin

Lupaus. Roni Peltonen on siirtynyt Porlammin Pamauksen riveihin. Kuva Juha Levonen/Sataedu

Porlammin Pamauksen riveihin siirtyi vuoden alussa yksi Suomen kaikkien aikojen lupaavimmista miesnostajista, Roni Peltonen.
PORLAMMI 19-vuotias voimamies siirtyi porlammilaisseuraan Kankaanpään Voimasta. Roni Peltonen aloitti Matti Vestmanin valmennuksessa kesällä 2017 ja halusi siirtyä ehdottomasti Porlammin Pamauksen nostajaksi. Peltonen on ehtinyt voittaa keväällä yleisen sarjan SM-kullan, hopean ja pronssin. Yleisen sarjan EM-kisoissa Romaniassa hän oli sijalla 12.

Lokakuussa EM-kisat

Peltosen ja Vestmanin lähiajan päätähtäin on tämän vuoden lokakuussa käytävät alle 20-vuotiaiden nuorten EM-kilpailut ja sieltä tuoda kaulassa mitalin. Ronista voidaan syystäkin odottaa lähitulevaisuudessa suomen miesten ykkösnostajaa. Vestman on konsultoinut valmennusasioissa Lohja Liftingiä edustavaa Meri Ilmarista vuoden 2017 alusta lähtien. Yhteistyö on tuonut hyvää tulosta, sillä Ilmarinen oli 2017 jenkeissä käydyissä MM-kisoissa yhdeksäs. Hänet valittiin myös vuoden 2017 parhaaksi painonnostajaksi ja Vestman vuoden parhaaksi painonnostovalmentajaksi. Kaksikon yhteistyö on jatkunut edelleenkin hyvissä merkeissä, sillä Ilmarinen voitti pari viikkoa sitten Romaniassa käydyissä EM-kilpailuissa pronssia. Tämä on harvinaista herkkua, sillä viimeisin painonnoston arvokisamitalista on kulunut 17 vuotta. Ilmarinen pyysi EM-kisojen jälkeen Vestmania ”viralliseksi” valmentajakseen ja asioiden hoitajaksi, mihin tämä suostui.

Tokion olympiaprojekti

Matti Vestman on rakentanut Meri Ilmarisen ja Roni Peltosen ympärille Tokion Olympiaprojektin. Vestman on hankkinut kaksikolle tukiyritykset, jolloin ammattimainen valmistautuminen ja harjoittelu on mahdollista. Vestman on pyytänyt tyttärensä Katariinan sitoutumaan valmennustiimiin vahvasti mukaan. Katariina on ollut tähänkin asti mukana, mutta nyt jatkossa tiiviimmin. Vestman pyörittää omaa Tempaus-Areena valmennuskeskusta ja yksin näinkin vaativaan projektiin ei aika riitä. Lisäksi Katariina tuo vahvan entisen huippunostajan kokemuksen valmennuskuvioihin. Katariina teki menestyksekkään urheilu-uran isänsä valmennuksessa.

Porlammin Pamaukselle SM-hopeaa

Porlammin Pamaus saavutti joukkueena SM-hopeaa Kalajoen mastersien SM-kisoissa. KALAJOKI Pamaus lähti puolustamaan viimevuotista Suomen parhaan seuran titteliä. Muutama poisjäänti teki tehtävästä vaikean ja loppujen lopuksi Lohtajan Veikot veivät ansaitun voiton Pamauksen joukkue saavutti viisi SM-kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia sekä liudan muita hyviä sijoituksia. SM-kisa Kalajoella oli päätepiste Pamauksen päävalmentaja Matti ”Masa” Vestmanin ja ”puoli seiskan” Mikko Kekäläisen kuuden kuukauden kokeiluprojektiin, projektia on seurattu Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa. Idea oli, että Mikko treenaa Vestmanin valmennuksessa 6 kuukautta ja osallistuu Kalajoen SM-kisaan. Kuvausryhmä oli Kalajoella mukana ja Mikon kisasta tehtiin Puoli seitsemään kooste. Kekäläinen edusti hienosti porlammilaisseuraa ja voitti hopeamitalin. Vestmanin valmennettava näyttelijä Martti Suosalo edusti myös kisoissa Porlammin Pamausta ja nosti komeasti suuren kalajokelaisyleisön edessä. Ensi vuonna kisat ovat huhtikuussa Rovaniemellä ja kesäkuussa samassa paikassa käydään mastersien EM-kilpailut, mihin osallistuu kymmenkunta Pamauksen nostajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat