Rintamamiestalo tuhoutui yöllä pahoin rajussa palossa Sarvilahdessa

Runsaan sadan neliömetrin kaksikerroksinen rintamamiestalo tuhoutui täysin rajussa tulipalossa Loviisan Sarvilahdessa varhain sunnuntaiyönä. Talossa ei syttymishetkellä ollut ihmisiä eikä kukaan loukkaantunut palossa.
SARVILAHTI Päivystävä palomestari Timo Tähtinen kertoi, että Lykkaksentiellä sijaitsevan talon naapuri oli havainnut talossa välkkyviä valoja, ja ymmärtänyt pian, että kyseessä on tulipalo. Naapuri soitti kello 00.15 aikoihin hätäkeskukseen, joka hälytti paikalle useita sammutusyksiköitä Loviisasta ja Porvoosta sekä ambulanssin ja poliisit.

Palokuntien saapuessa talo oli täyden palamisen vaiheessa

- Ensimmäisten yksiköiden tullessa paikalle rakennus oli jo täyden palamisen vaiheessa eikä sen pelastamiseksi ollut enää mitään tehtävissä. Sammutustyötä vaikeuttivat talon sahanpurueristeet, Tähtinen kertoi. Vuonna 1952 valmistuneessa rintamamiestalossa oli rapattu ulkokuori. Sammuttajat joutuivat purkamaan talon peltikattoa päästäkseen käsiksi palopesäkkeisiin. Sammutustyöt jatkuivat aamuun asti. Pelastuslaitos ja poliisi tutkivat palon syttymissyytä. Palomestari Tähtisen mukaan monesti palot saavat alkunsa talon kylmälaitteista, mutta alustavassa palonsyyntutkinnassa näyttää siltä, että kylämälaite ei ollut syyllinen. - On mahdollista, että palo on saattanut saada alkunsa talon tulisijasta, mutta varmuutta siitä ei vielä ole, Tähtinen muotoili.
Hälytys.Palokunnat saivat palon nopeasti taltutettua, mutta tuli oli ehtinyt tuhota rakennuksen jo pahoin.

 

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat