Paikalliset

Rantatien ajoneuvovahingoista useita korvausvaatimuksia Loviisan kaupungille

Loviisan kaupunki on saanut ja tulee saamaan arviolta useita korvausvaatimuksia uudella Rantatiellä aiheutuneista ajoneuvovahingoista. Yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos kertoi, että terävät kanttikivet pysäköintitaskujen ja liittymäkatujen kohdilla on jo päätetty pyöristää hiomalla sekä töyssyjen korkeudet tarkistaa ja tarvittaessa korjata.
RANTATIE Kadunvarren terävät kanttikivet ovat puhkaisseet jo nyt renkaita ainakin kuudesta autosta. Sen lisäksi Rantatien hidastetöyssyt ovat vaurioittaneet useiden autojen öljypohjia, pakoputkia sekä helmapeltejä. Viime viikolla asuntovaunu vaurioitui Rantatien eteläpään keskeneräiseen hidasteeseen.

Renkaita ja pakoputkia romuksi

Viikonloppuna Sebastian Ekblomin porvoolaisystävän auto karahti pohjasta kiinni Rantatie eteläpään töyssyyn. Pakoputki murjoutui, auto jäi paikalle ja matkaa piti jatkaa taksilla. - Vauhtia ei paljon ollut, koska ensimmäisestä (etureunasta) päästiin ylös, alastulossa osui, kirjoitti Ekblom LS:n Facebook-ryhmässä.
Pohjakosketus. Sebastian Ekblomin ystävän auton pakoputki murskautui ja matka katkesi viikonloppuna Rantatien eteläpään keskeneräiseen töyssyyn. Kuva: Sebastian Ekblom

Myös loviisalainen Toini Schroderus puhkoi renkaansa Rantatiellä. - Toini on hyvin, hyvin vihainen. Yritin parkkeerata auton hitaasti ja varovasti, mutta rengas hipaisi korkeaa reunakiveä ja siihen tuli pitkä viiltohaava. Uusi piti ostaa, kaupunki voisi sen maksaa, Schroderus manasi.

"Useita korvausvaatimuksia tulossa"

- Tarkkaa tilannetta en tiedä, mutta tähän mennessä rengasvaurioista on tullut ainakin yksi korvausvaatimus. Lisäksi olen lähettänyt useita korvausvaatimuslomakkeita autoilijoille, jotka olleet yhteydessä vahinkojen takia, kertoi Markus Lindroos. - Luultavasti on tulossa useita (korvausvaatimuksia), Lindroos huokaisi. - Jokainen tapaus tutkitaan erikseen ja katsotaan mitä on tapahtunut ja miksi. Suurin osa vahingoista on tapahtunut Rantatien loppupäässä Laivurinkadun kohdalla, joka on ollut vielä kesken, Lindroos kertoi.

"Jokainen vahinkotapaus tutkitaan"

Korvauksia vaatineille on lähetetty vakuutusyhtiön normaali korvausvaatimuslomake, jossa pyydetään myös yksityiskohtaista tietoa vahingosta. Sen jälkeen Loviisan kaupunki arvioi meneekö tapaus kaupungin vakuutusyhtiölle vai maksetaanko vahinko kaupungin kassasta. Vai kiistetäänkö vahingonkorvausvastuu kokonaan. Kaupunki aikoo Lindroosin mukaan selvittää tapauskohtaisesti myös urakoitsijan kanssa vastuunjaon. - Kaupungin vakuutuksessa on aika suuri omavastuu, joten pienempiä vahinkoja ei vakuutusyhtiölle kannata lähettää, Lindroos arvioi.

Osa reunakivistä on jo päätetty pyöristää

- Kun koko urakka saadaan valmiiksi tällä viikolla, niin (Rantatie) katsotaan ja tarkistetaan, että onko tarvetta jonkinlaiselle korjausliikkeelle. - Nyt ollaan kuitenkin tehty jo päätös, että parkkitaskujen sekä liittymäkatujen kohdilla terävimmät pärskeet kanttikivistä hiotaan pyöreämmiksi, Lindroos kertoi. Muualla ne jäävät ennalleen.
Rengassurma. Terävät kanttikivet pyöristetään hiomalla ainakin pysäköintitaskujen ja liittymäkatujen kulmissa. Kuva: Arto Henriksson

- Kanttikivet ovat sinänsä tilauksen mukaisia, ja kun olen kesällä kiertänyt kaupungeissa eri puolilla Suomea, niin kyllä siellä samanlaisia kanttikiviä on käytössä, Lindroos totesi. - Itse en myöskään pidä hidasteista, mutta ne ovat kyllä tehokkain tapa hillitä nopeuksia, Lindroos sanoi. Hidasteista varoitetaan liikennemerkein.

"Loivennukset eivät ole olleet riittäviä"

Markus Lindroosin mukaan risteysalueilla on perjantaina 18.8. tehty loivennuksia, mutta palautteesta päätellen ne eivät ole olleet riittäviä. Kaupunki pahoittelee työmaan aiheuttamaa haittaa. Lindroos muistuttaa, että Puutarhakadulle, jota käytettiin tilapäisesti kaksisuuntaisena kiertoreittinä Rantatien pahimman työvaiheen aikana, on palautettu normaalit liikennejärjestelyt, eli katu on jälleen yksisuuntainen. LS 17.8.2017 klo 17.11: "Rantatie saadaan kuntoon ennen LWT-päiviä".  

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat