Paikallisurheilu

Polkujuoksutapahtuma paisui isoksi - järjestäjät yllättyivät

Kohta mennään. Järjestäjät kertovat, että SisuXtrail-tapahtuma saa ensi vuonna jatkoa, sillä ensimmäisiä ilmoittautumisia on jo saatu. Kuva Henrik Lund

Ensimmäistä kertaa järjestettävä SisuXtrail-tapahtuma näkyy Liljendalissa ja Lapinjärvellä lauantaina. LAPINJÄRVI SisuXtrail-polkujuoksutapahtumaan osallistuu parisensataa innokasta lauantaina. Järjestäjille tapahtuman suosio tuli hienoisena yllätyksenä. – Oli yllätys. Esa Huttunen osasi odottaa, että väkeä voisi tulla paljon, kun hän on näitä aikaisemminkin järjestänyt. Itse olin sitä mieltä, että jos sata saadaan, niin se on hyvin, Maria Vickholm tapahtuman taustajoukoista sanoo. Toisin kävi. Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on huomattu laajalti. – Tänne on tulossa juoksijoita esimerkiksi Tampereelta, Nokialta, Porista sekä Espoosta. Toki valta osa on itäiseltä Uudeltamaalta. Vickholm sanoo, että sosiaalinen media on osoittanut voimansa. Se on ollut tapahtuman pääasiallinen markkinointikanava.

Trendilaji

Vickholm arvelee yhdeksi syyksi suosioon sen, että kyseessä on trendilaji. – Varsinkin kaupunkilaisille elämys on se, että he pääsevät mutaan juoksemaan. Esimerkiksi Suomen suurin Bodom Trail-tapahtuma oli viime viikonloppuna ja se oli pelkkää mutaa. Silti kaikki vain kehuivat. Lapinjärvellä mutakylvyt voi todennäköisesti unohtaa. Siitä on pitänyt viime päivien auringonpaiste huolen. – Reiteillä on suhteellisen kuivaa. Lisäksi on luvattu ihan mainiota säätä. Näyttää tosi hyvältä, tosin säähän voi muuttua nopeastikin. Kilpailussa reittejä riittää joka makuun. Tarjolla on 2 km, 8 km, 21 km, 30 km ja ultra-matka 68 km. – Lyhyemmät reitit eli kahden ja kahdeksan kilometrin reitit lähtevät Lapinjärveltä Kabellby skolanilta ja Wasargårdista. Pidempien matkojen lähtöpaikka on Liljendalissa Cafe Liljassa aivan kuutostien varressa. Kuningasmatkalle, 68 kilometrille on saatu myös hyvin osallistujia. – Meillä on parikymmentä osallistujaa ultramatkalle. He starttaavat liikkeelle jo aamukahdeksalta, sillä heillä kestää reitillä luultavasti jonkin aikaa.

Reittien varrella on tilaa

Vickholm sanoo, että polkujen varsilla riittää hyviä paikkoja seurata lajia ja sen harrastajia. – Meillä on nettisivuilla www.sisuxtrail.fi reittikartat. Kun katsoo kartasta, että missä päin reitti kulkee, niin polun varrelta löytyy tilaa. Hän sanoo, että esimerkiksi juomapisteet ovat helppoja paikkoja seurata kisaa. Tapahtuman järjestävät Lapinjärven Urheilijat ry, Extreme Endurance Athletics ry ja Liljendal Idrottsklubb. – Meillä on ollut hyvä jengi tekemässä. Kaikilla on ollut oma osaamisalueensa, Vickholm toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat