Paikalliset

Pian saattaa välähtää

Vielä toimettomana. Myös Liljendalin valvontakamerat otetaan käyttöön kesän aikana. Kuva Susanna Heiska

Kuutostiellä on jo hyvän aikaa jarruteltu uusien valvontakameroiden alueilla. Ensimmäinen kamera otettiin kuitenkin käyttöön vasta eilen torstaina.
LOVIISA Valtateille 4 ja 6 on pystytetty kaikkiaan nelisenkymmentä uutta kameratolppaa. Ensimmäinen käyttöön otettu kamera sijaitsee Korialla. - Valtatiet 4 ja 6 valikoituivat uusien kameroiden sijoituspaikoiksi onnettomuusherkkyyden perusteella. Lisäksi meillä on materiaalikeskus Kouvolassa, joten koekäyttö on hyvä aloittaa tästä läheltä. Jos ongelmia on, asioita ei tarvitse lähteä selvittämään turhan kauas, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen sanoi hetkeä ennen torstain tiedotustilaisuutta. Kameroiden käyttöönotto on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta. - Ongelmia on ollut tiedonsiirron kanssa, mutta nyt yhteydet ovat kunnossa, Ihalainen sanoo. Loput kamerat otetaan käyttöön mahdollisimman pian. - Kaikki kamerat tulevat käyttöön heinä-elokuun aikana, emmekä tule tiedottamaan asiasta tarkemmin.

Ei paniikkia

Uudet laitteistot mittaavat nopeuksia tracking radar-tutkatekniikalla. Teknikka mahdollistaa nopeuksien seuraamisen pidemmällä matkalla, mutta paniikkiin ei ole syytä. - Ainakin nyt alkuun laitteet säädetään mittaamaan nopeus kolme-neljäkymmentä metriä ennen tolppaa eli samaan tapaan kuin vanhoissakin laitteissa, Ihalainen rauhoittelee. Uusista laitteistoista saatavat kuvat ovat hyvinkin tarkkoja, mikä mahdollistaa myös muiden rikkomusten tarkkailun. - Toistaiseksi esimerkiksi kännykkään puhumisesta ei kuitenkaan kirjoiteta sakkoja kameran kuvan perusteella. Tilanne voi muuttua, kun uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020. Kaikki Koskenkylän ja Kouvolan välille sijoitetut kamerat sijaitsevat tieosuuksilla, joissa nopeusrajoitus on 70 tai 80. - Kyllähän nopeuden pitää lain mukaan olla 80 heti rajoitusmerkin jälkeen, mutta ei meillä ole aikomusta säätää laitteita niin, että mittaaminen alkaisi heti merkin kohdalta, Ihalainen lupaa. Uusissakin laitteissa kuvat otetaan salamalla. - Kyllä ne välähtävät ihan samalla lailla kuin vanhanmalliset kameratkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat