Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulosottolaitos lähtee kesäkiertueelle – antaa tänään neuvoja Loviisan torilla

"Paikalle kannattaa tulla, jos on pientäkin kysyttävää".

Ulosottolaitos on mukana Talousneuvolan kesäkiertueella, joka pysähtyy kesäkuussa kuudella uusmaalaisella torilla. Loviisan vuoro on torstaina 1.6. kello 9–13.

Talousneuvola on matalan kynnyksen palvelu, jossa voi keskustella arjen raha-asioista ilman ajanvarausta. Fyysisiä toimipisteitä on noin 30, Loviisaa lähimmät toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa. Moni Talousneuvola palvelee myös puhelimitse.

Talousneuvolan kesäkiertueella kansalaiset voivat kysyä ja keskustella heitä askarruttavista talousasioista. Paikalla jokaisella torilla ovat Ulosottolaitoksen ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija sekä oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvoja. Asioida voi nimettömästi ilman ajanvarausta.

– Aina asiat eivät ratkea yhdessä paikassa, vaan tarvitaan useamman alan osaajaa. Nyt asiakkaalla on mahdollisuus tavata monia eri toimijoita samassa paikassa ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä kerralla, Ulosottolaitosta kesäkiertueella edustava ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija Johanna Mattila sanoo.

Kiertue järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa. Aiemmista vuosista poiketen mukana on muitakin toimijoita, kuten Kela, sosiaalipalvelut sekä hankkeita ja yhdistyksiä. Kokoonpanot vaihtelevat paikkakunnasta riippuen. Loviisassa osallistuvat myös nuorten työpaja LovLuotsi, Ohjaamo, etsivän nuorisotyön edustajat sekä Agricolan suomalainen seurakunta.

Ulosoton asiantuntijalta voi kiertueella kysyä yleisesti ulosottoon liittyvistä asioista. Yksittäisen henkilön ulosottoasioihin ei ole mahdollista ottaa kantaa.

– Haluamme antaa kansalaisille oikeaa tietoa eri palveluista ja auttaa palveluiden käyttämisessä. Paikalle kannattaa tulla, jos on pientäkin kysyttävää mukana olevilta toimijoilta tai on vähänkään kiinnostunut palveluista. Jaossa on myös esitteitä, ja niitä voi napata mukaan itselleen tai vaikka läheiselleen, Mattila sanoo.