Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat Loviisan kaupungin vuoden työntekijät ja vuoden työyhteisöt – "arvokas työ halutaan tehdä paremmin näkyväksi"

Loviisan kaupungin Vuoden työntekijöiksi 2022 on valittu sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta siivooja Malgorzata Drabarz, opinto-ohjaaja Maria Rosenlöf ja kirjastonhoitaja Riitta Leutola sekä elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksesta kaavoittaja Sisko Jokinen.

Vuoden työyhteisöiksi valittiin sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta Harjurinteen koulu ja Loviisan lukio sekä kaupunginkansliakeskuksesta Lovinfo/arkisto. Elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen Vuoden työyhteisö on koko keskus, jossa on vuoden mittaan tehty paljon työyhteisön kehittämistyötä.

Loviisan kaupunki otti vuonna 2022 käyttöön uuden tavan valita Vuoden työntekijät ja työyhteisöt. Aiemmin koko kaupunkiorganisaatiosta valittiin vuosittain yksi Vuoden työntekijä ja Vuoden työyhteisö. Nyt valinnat tehdään keskuksittain.

Suurimmasta keskuksesta, sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta valitaan eri toimialoilta yhteensä kolme Vuoden työntekijää.

Pienimmässä keskuksessa eli kaupunginkansliakeskuksessa valitaan joka toinen vuosi Vuoden työntekijä ja joka toinen vuosi Vuoden työyhteisö. Keskusten johtoryhmät valitsevat Vuoden työtekijät keskuksen sisältä tulleiden ehdotusten perusteella.

Kaupungin eri työyhteisöt ja tiimit summasivat vuoden 2022 toimintaansa Arvokas työ näkyväksi -julisteisiin, joiden pohjalta keskusten johtoryhmät valitsivat Vuoden työyhteisöt. Valinnoissa huomioitiin myös se, miten työyhteisöt toteuttavat kaupungin strategisia tavoitteita ja arvoja.

– Julisteissa työyhteisöt tiivistävät edellisvuoden toimintansa numeroiksi ja kertovat, missä tiimin työpanoksen huomaa ja mitkä olivat vuoden onnistumisia. Toisten työyhteisöjen julisteisiin voi tutustua muun muassa kaupungin intranetissä, kertoo työhyvinvointikoordinaattori-työsuojelupäällikkö Anne Saarnio-Jokinen.

Kaikissa kaupungin työyksiköissä järjestetään maaliskuun viimeisellä viikolla Arvokas työ näkyväksi -kahvitilaisuudet. Suurin osa tilaisuuksista pidetään torstaina 30. maaliskuuta.

– Kaupungin työntekijöiden tekemä arvokas työ halutaan tehdä paremmin näkyväksi ja palkita siitä aiempaa laajemmin. Kahvitilaisuuksien tarkoituksena on toimia kiitoksena siitä työstä, mitä kaupungin työntekijät ovat vuonna 2022 tehneet, selvittää Saarnio-Jokinen.