Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistykset | Taas hyvä keräystulos naistenpäivänä – Loviisan Naisten Pankin seuraava tapahtuma on lauantaina

Loviisan Naisten Pankki järjesti jälleen Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. myyjäistapahtuman Kauppakeskus Gallerian aulassa. Päivä sattui olemaan tuulinen ja tuiskuinen ja liikkeellä oli totuttua vähemmän ihmisiä.

– Saimme kuitenkin kokoon 555 euroa lähetettäväksi kehitysmaiden naisten ammattikoulutukseen. Tulos oli hyvä, kertoo yhdistyksen rahastonhoitaja Riitta Vuorenmaa.

– Meillä oli taas tarjolla uusiakin tuotteita muun muassa pieniä kasseja, silmälasikoteloita, kukkaroita ja kortteja, täydentää toiminnassa alusta asti ollut Sirkka Pätäri.

Ja hyvät arpajaisvoitot myös kiinnostivat.

Loviisan Naisten pankki, viralliselta nimeltään Loviisan ryhmä kehitysmaiden naisten hyväksi ry, on toiminut Loviisassa jo yli kymmenen vuotta.

– Jäseniä on 60 ja 10 euron jäsenmaksu kattaa hyvin kaikki toiminnan kulut” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tuija Lindholm.

Viime vuosi oli koronan jälkeen todella hyvä ja Naisten Pankille lähetettiin Kirkon Ulkomaanavun kautta 5 445 euroa.

– Yhteensä olemme keränneet jo yli kolmekymmentätuhatta euroa kehitysmaiden naisten ja tyttöjen ammatti- ja yrittäjyyskoulutukseen. Tällä rahalla on koulutettu jo yli tuhat naista, Lindholm jatkaa tyytyväisenä.

Naiset saavat lapset kouluun ja voivat parantaa koko yhteisönsä elämää omalla kotiseudullaan. Tämä on erityisen tärkeää ja tuottaa meille vapaaehtoistyötä tekeville tyydytystä.

– Asiat eivät muutu itsestään, niitä muutetaan!

Hyvät tulokset ja monien loviisalaisten kannustus saa jatkamaan työtä. Seuraavat arpajaiset ja myyntitapahtuma on ensi lauantaina 25.3. jolloin jäsenet osallistuvat Agricolan suomalaisen seurakunnan pääsiäismyyjäisiin seurakunnan toimistoaulassa Kirkkotorilla (entiset Aktian tilat torin laidalla).

– Vuodessa järjestämme 5–6 tapahtumaa varojen keräämiseksi. Kaikki eivät ole arpajaisia, vaan esimerkiksi sunnuntaina 16.4. kello 12 on Elina Mieskolainen lupautunut kertomaan Afrikan matkastaan Kansalaisopistolla kahvitilaisuudessamme. Se sopii hyvin toimintaamme ja odotamme siitäkin menestystä, täydentää puheenjohtaja Tuija Lindholm tyytyväisenä.