Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautatiealan lakko alkoi ja junat pysähtyivät koko Suomessa – Mutta milloin työnseisaus päättyy?

Rautatiealan Unionin (RAU) lakko tarkoittaa sitä, että koko Suomen kauko- ja lähijunaliikenne on pysähtynyt. Lakko on voimassa toistaiseksi, eikä sille ei ole ilmoitettu päättymispäivää.

Tällä hetkellä neuvottelut lakon tiimoilta ovat vielä täysin auki. Esimerkiksi valtakunnansovittelija Anu Sajavaara sanoi sunnuntaina illalla, että vielä ei ole sovittu tarkkaa aikaa sovittelulle. Sajavaaran mukaan neuvotteluita jatketaan alkuviikosta.

Lakko jatkuu päivä kerrallaan sen mukaan, miten neuvottelut etenevät.

Fintrafficin tieliikenteenohjaus muistuttaa tiedotteessaan varaamaan etenkin työmatkaliikenteeseen normaalia enemmän aikaa, sillä maanteillä saattaa olla lakon takia normaalia enemmän liikennettä.

– Autoilijoiden on syytä varautua etenkin työmatkaliikenteessä siihen, että matka saattaa kestää hiukan pidempään, ja ajoittaista jonoutumista esiintyy paikoitellen, arvioi Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki tiedotteessa.

Sauramäen mukaan kannattaa unohtaa turhat ohittelut ja muistetaan kunnon turvavälit. Autolla liikkujien kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan myös kimppakyytejä sekä muutoinkin välttää nyt turhaa autoilua ruuhkaisimpaan aikaan.