Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistykset | Lapinjärven Martat jatkaa aktiivista toimintaansa – maanantaina järjestetään avoin sukanparsimisilta

Lapinjärven Martat ry:n vuosikokouksessa 6.3. muisteltiin mennyttä ja suunniteltiin tulevaa. Sekä vanha hallitus että puheenjohtaja Rile Norberg saivat jatkopestin.

Viime vuonna Lapinjärven Martat ry:n sydämellä olivat omaishoitajat ja ukrainalaiset. Erilaisia pop-up -kahviloita ja myyntitapahtumia järjestämällä saatiin kerättyä omaishoitajien hyvinvointilahjakortteihin 1 100 euroa, Ukrainakeräyksiin 1 440 euroa, Hyvä Joulumieli -keräykseen 700 euroa sekä muutamia pienempiä lahjoituksia muun muassa Naisten Pankille ja leirikoululle.

Yhteensä lahjoitettavaa kertyi 3 490 euroa, mikä on ihan kiitettävä summa, sillä yhdistyksessä on vain reilu 20 jäsentä.

Tulevalle vuodelle suunnitteilla on paljon vanhaa ja myös ihan uusia ideoita. Maaliskuussa aloitetaan kaikille kuntalaisille avoimella sukanparsimiskurssilla. Kurssi järjestetään kirjastolla 20.3. kello 17–19.

Kurssi toimii ”hyppää kyytiin” -systeemillä eli voit tulla parsittaviesi kanssa tuolla välillä mihin aikaan vaan ja poistua, kun on valmista. Martat tuovat paikalle lankoja ja välineitä.

Huhtikuussa 1.4. kello 10-13 järjestämme pääsiäismyyjäiset Ullakon myymälän edessä, Lapinjärventie 23. Myyntiin teemme viimevuotiseen tapaan valmiiksi kauniisiin astioihin istutettuja vehnänoras-pääsiäisruohoja, autoroskiksia ja pajunkissoja.

Uutuutena virkatut valeampiaispesät ja pääsiäisleivonnaiset. Myös vappusimaa on mahdollisuus ennakkotilata myyjäisistä.

Toukokuussa 27.5. pistetään tuttuun tapaan Taimet ja tavarat kiertoon ja Kylänraitin Joulua vietetään 2.12. Suunnitteilla on myös Uusien ystävien -iltoja ja ruokakursseja. Vuonna 2023 Lapinjärven Marttojen avustuskohteet ovat Ukraina ja nuorten mielenterveystyö.

Kirjoittaja on Lapinjärven Martat ry:n puheenjohtaja.