Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maestro Leif Segerstamin syntymäpäiväkonsertti Lapinjärvellä – myös yleisöllä mahdollisuus osallistua soittamiseen

Torstaina 2.3. pääsee seurantalo Lindaråsissa Lapinjärvellä nauttimaan ainutlaatuisesta tapahtumasta, maestro Leif Segerstamin 79-vuotissyntymäpäiväkonsertista.

Lindkoskella luvassa on ainutkertainen ilta täynnä musiikkia, yhdessäoloa ja lämmintä tunnelmaa. Ohjelmaan sisältyy improvisaatiokonsertti, yhteislaulua ja pientä purtavaa. Tapahtumaa ovat tukemassa OP Länsi-Kymen Osuuspankki ja Lapinjärven kunta.

Maestro itse on pianossa ja kosketinsoittimissa. 10-kielistä kitaraa soittaa Tuukka Terho ja bassoklarinettia Heikki Nikula. Ohjelmiston ensimmäinen osa on improvisaatiokonserttia, jossa kuullaan ajassa värähtelevää sävelseikkailua runomaailmoissa, värähtelyä orgaanisen musiikkikaleidoskoopin läpi sekä improvisoituja sävellyksiä Tuukka Terhon runoihin.

Toinen osa koostuu yhteislaulusta Selim Segerstamin laulukirjasta “Vår Sångbok”. Selim Segerstamin kokoama laulukirja on yksi suomenruotsalaisen musiikinopetuksen perusteoksista, jota käytettiin laajalti ruotsinkielisissä kouluissa 1950-60-luvuilla. “Vår Sångbok” on osa suomenruotsalaista kulttuuri- ja lauluperintö ja kirja löytyy edelleen monen kotikirjahyllystä.

Vuorovaikutteisuutta konserttiin tuovat myös sävelpäreet, joilla yleisön on mahdollista osallistua soittamiseen. Konsertti kestää noin kaksi tuntia. Muusikot ovat paikalla kello 17 alkaen ja vaihtavat mielellään ajatuksia ja ideoita yleisön kanssa.

Leif Segerstamin 79-vuotissyntymäpäiväkonsertti 2.3. klo 18 seurantalo Lindaråsissa (Seuratalontanhua 28, 07840 Lapinjärvi)