Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biojätteet jäävät tyhjentämättä Loviisassa AKT:n lakon vaikutuksesta –  näin toimit, jos jäteastiasi alkaa täyttyä

Keskiviikkona alkanut AKT:n lakko vaikuttaa jätekuljetuksiin Rosk’n Rollin toimialueella. Loviisan osalta tyhjentämättä jäävät biojätteet.

– Biojätteet jäävät tyhjentämättä Askolassa, Pornaisissa, Porvoossa, Loviisassa ja Sipoossa Itä-Uudellamaalla sekä osittain Hangossa, Raaseporissa, Siuntiossa ja Inkoossa Länsi-Uudellamaalla, kertoo Rosk'n Roll puolilta päivin julkaistussa tiedotteessa.

Sekajätteen ja pakkausjätteiden tyhjennyksiin lakko vaikuttaa Länsi-Uudenmaan kunnissa. Pakkausjätteitä (muovi, kartonki, metalli) ei kuljeteta lakon aikana lainkaan Länsi-Uudellamaalla. Myös ekopisteet voivat pursuta.

Jäteastian täytyttyä omakotitaloissa voi varastoida jätteitä jonkin aikaa omalla kiinteistöllä, esimerkiksi varastossa tiiviisti pakattuna. Biojätettä voi tilanteen vaatiessa laittaa kohtuullisia määriä sekajäteastiaan.

Kun jätteet tullaan jälleen keräämään, voi jäteastian viereen seuraavan tyhjennyksen yhteydessä jättää lisäjätesäkin maksutta. Myös jäteasemat ovat käytettävissä; sekajätteen vieminen jäteasemalle maksaa, mutta pakkausjätteitä voi viedä maksutta.

Niille asiakkaille, jotka ovat jättäneet Rosk’n Rollille matkapuhelinnumeronsa, lähetetään tekstiviestit väliin jäävistä tai myöhästyvistä tyhjennyksistä.

Lakon on ilmoitettu kestävän toistaiseksi viikon ajan eli 21.2. asti. Lakon päätyttyä kestää jonkin aikaa ennen kuin väliin jääneet jätekuljetukset saadaan kurottua kiinni.