Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätehuolto sakkaa Itä-Uudellamaalla muualla paitsi Porvoon ja Loviisan keskustoissa – "Ensisijaisesti tyhjennetään kriittisten palvelujen jätehuolto"

Jätteenkeräyksessä on häiriöitä. Tilanne johtuu siitä, että urakoitsijana toiminut Jätehuolto Laine Oy:n on keskeyttänyt toimintansa ja hakeutunut konkurssiin. Seudullisesta jätehuollosta vastuullinen ja kuntien omistama Rosk´n Roll kertoo tiedotteessaan tehneensä järjestelyjä, jotta häiriöt jäteastioiden tyhjennyksissä jäisivät mahdollisimman lyhyiksi.

– Korvaavat urakoitsijat ovat jo aloittaneet jätteiden keräyksen, Rosk´n Roll tiedottaa.

Tilanne koskee sekajäteastioiden tyhjennyksiä Sipoossa, Askolassa, Pornaisissa sekä Porvoon ja Loviisan keskustojen ulkopuolisilla alueilla. Häiriötilanne koskee myös pakkausjätteiden (kartonki, lasi, metalli ja muovi) keräystä kiinteistöiltä ja Rosk’n Rollin ekopisteitä Porvoon, Sipoon, Loviisan, Askolan ja Pornaisten alueella. 

Jäteastian tyhjennyksiin voi tulla katkoksia ja tyhjennysvälit pidentyä. Rosk´n Rollin tiedotteen mukaan jotta tyhjennyksiä jäisi mahdollisimman vähän väliin, niitä pyritään tekemään myös normaalien tyhjennysaikojen eli klo 6–22 ulkopuolella sekä viikonloppuna.

– Tyhjennyksiä voidaan joutua priorisoimaan. Ensisijaisesti tyhjennetään kriittisten palvelujen jätehuolto sekä taloyhtiöt. Maaseutualueilla ja keskustojen ulkopuolisilla alueilla tyhjennysväli voi hetkellisesti pidentyä. Pyydämme lajittelemaan jätteet huolellisesti ja toimittamaan pakkausjätteet ekopisteille, joka vähentää sekajätteen määrää, jäteyhtiö tiedottaa.

Rosk´n Roll toivoo, että asiakkaat seuraavat tilannetta ensisijaisesti verkkosivuilta rosknroll.fi, jonne yhtiö päivittää jätteenkeräyksen tilannetta, jo siksi ettei puhelinpalvelu ruuhkaudu monen soittaessa yhtäaikaa tyhjennysaikatauluista.

– Tällä hetkellä sekajäteasioiden tyhjennyksiä suoritetaan normaalissa aikataulussa. Pakkausjätteiden keräys on viivästynyt useammalla päivällä.