Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko sinäkin tehnyt näin? Selvitys: Näin moni lähtee työpaikalleen, jotta kotona ei tarvitse laittaa patteria päälle

Useampi kuin joka kymmenes suomalainen on lähtenyt työpaikalleen, jotta voisi säästää energia- ja lämmityskuluissa. Asia selviää monipalveluyritys Sodexon teettämästä kuluttajakyselystä.

Erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvat ovat hyödyntäneet mahdollisuutta toimistolla työskentelyyn. Kyselyyn vastanneista yli puolet pitää erittäin tai aika tärkeänä, että työpaikan toimitilat ja palvelut ovat energiatehokkaita ja vastuullisesti tuotettuja.

Työpaikallaan energiasäästösyistä työskenteleviä on pääkaupunkiseudulla selvityksen perusteella kolme kertaa enemmän kuin muualla Suomessa.

– Tulos yllätti meidät, mutta käy järkeen. Pääkaupunkiseudulla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa säästöä kodin energia- ja lämmityskuluissa, koska työmatkoihin voi hyödyntää varsin kätevästi julkista liikennettä oman auton sijaan. Näin toimiessaan henkilö toimii myös ympäristön kannalta järkevästi, Sodexo Suomen palveluiden kehitysjohtaja Ilkka Pentikäinen pohtii tiedotteessa.

Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia kertoo, että työskentelee vähintään 3–4 päivää viikossa työpaikallaan. Luku kertoo selkeästä muutoksesta entiseen verrattuna.

– Työn tekemisen paikassa on tapahtunut merkittävä muutos, sillä viime vuoden huhtikuussa vastaava luku kyselyssämme oli 29 prosenttia. Siirtyminen takaisin ainakin osittaiseen läsnätyöhön näkyy vahvasti myös Sodexon toiminnassa, ja toimistojen ja henkilöstöravintoloiden käyttöasteet ovat olleet vahvassa kasvussa, Pentikäinen sanoo.