Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuljetusyritys keskeytti toimintansa – konkurssi sotkee jätekuljetuksia Itä-Uudellamaalla

Jätteenkeräyksessä voi esiintyä häiriöitä helmi-maaliskuussa Itä-Uudellamaalla, jäteyhtiö Rosk’n Roll tiedottaa. Tämä johtuu siitä, että kuntien jätelaitosten urakoitsijana toiminut Jätehuolto Laine Oy on keskeyttänyt toimintansa. Yhtiö on jättänyt konkurssihakemuksen.

– Ensisijaisesti pyritään hoitamaan kriittisten palvelujen jätehuolto ja taajamien asunto-osakeyhtiöt, Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen kertoo.

Rosk'n Rollin toimialueella häiriöitä voi esiintyä muun muassa Loviisan keskustojen ulkopuolisilla alueilla. Konkurssi voi myös vaikuttaa pakkausjätteiden keräykseen kiinteistöiltä.

– Rajallisilla resursseilla etenkin haja-asutusalueiden kaikkien pientalojen palveluita ei pystytä tuottamaan, mutta heillä on onneksi usein parhaat edellytykset myös jätteiden tilapäiseen varastointiin, Heikkonen sanoo.

Jäteastioiden tyhjennyksiin voi tulla katkoksia ja tyhjennysvälit pidentyä. Jotta tyhjennyksiä jäisi mahdollisimman vähän väliin, niitä pyritään tekemään myös normaalien tyhjennysaikojen ulkopuolella.

Niille asiakkaille, jotka ovat jättäneet Rosk’n Rollille matkapuhelinnumeronsa, lähetetään tekstiviestejä poikkeavista aikatauluista.

– Puhelinpalvelumme ruuhkautuu, jos moni soittaa kysyäkseen tyhjennysaikatauluista. Siksi toivomme, että mahdollisimman moni seuraisi tilannetta tarpeen mukaan verkkosivuiltamme, palvelupäällikkö Tuija Klaus sanoo.

Jätehuolto Laine on ollut merkittävä toimija jätehuoltoalalla myös muualla Suomessa.

Rosk’n Roll päivittää tietoa jätteenkeräyksen tilanteesta verkkosivuilleen.