Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Matkailu | Loviisa valitsi uuden yrittäjän Svartholmaan – TMSJ Group Oy hoitaa kahvilan ja liikenteen, mutta tuo vielä hotellilaivankin

Svartholman kahvilatoiminnan ja reittiliikenteen hoitaa jatkossa matkailupalveluyritys TMSJ Group Oy, Loviisan kaupunki tiedottaa. Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta päätti asiasta torstaina.

TMSJ Group -yhtiöllä on entuudestaan risteilyvenetoimintaa pääkaupunkiseudulla, Hangon saaristossa ja Saaristomerellä. Yhtiöllä on myös taksivenetoimintaa Helsingissä. TMSJ Group on operoinut aikaisemmin Kotkassa, Kotka Lines-brändin alla.

Reittiliikenteen ja kesäkahvilan sopimukset solmitaan kolmen vuoden mittaisena. Ne sisältävät kahden vuoden jatko-option.

Merkittävin muutos on yöpymismahdollisuus, jota varten Svartholmaan ankkuroidaan hotellilaiva M/s Muikku. Kahdeksan majoitushyttiä sisältävä entinen Suomen ympäristökeskuksen merentutkimusalus toimii samalla linjaliikenteen vara-aluksena.

– Uusi toimija on saanut niin Metsähallitukselta kuin Museovirastoltakin vihreän valon hotellilaiva Muikun laituroimisesta Svartholmaan. Tämä tarjoaa uusia merellisen kokemuksen mahdollisuuksia ja samalla osaltaan tukee palveluiden saatavuutta aamusta pitkälle iltaan, kaupungin elinvoimakehittäjä Petri Paimander toteaa tiedotteessa.

TMSJ Group Oy on ilmoittanut haluavansa kehittää matkailua ja linjaliikennettä saarelle.

– Kahvila- ja ravintolatoiminnassaan he ovat luvanneet suosia lähiruokaa ja luoda myös uniikkeja erikoisannoksia, jotka ovat saatavilla vain Svartholmasta, todetaan tiedotteessa.

Normaalia linjaliikennettä ajetaan kolme edestakaista vuoroa päivässä aiempien vuosien kalenterin mukaisesti.

27.1.2023 klo 12.01: Juttua päivitetty hotellilaivan kuvilla.

27.1.2023 klo 13.35: Juttua päivitetty Cardinal II:n kuvalla.

Lue lisää: Svartholmassa vaihtuu ravintolayrittäjä – "Totta kai olisimme halunneet jatkaa"